Takip Et
  • 7 Temmuz 2014, Pazartesi

Aydın’ı aldatma Çerçioğlu

Seçimlerin üstünden 3 aydan daha fazla zaman geçti. Bunun çok uzun bir süre olmadığını düşünmek belki doğru olanı. Fakat uzun zaman olduğunu düşündürten de, seçimden önce sarf edilen sözler değil mi?

Ne demişti Başkan Çerçioğlu; “Anketlerde oyum yüzde 60 seviyelerinde çıkıyor. Konya Belediye Başkanı bizden bir kaç puan fazla gözüküyor. Bize, Aydınlıya, rekor kırmak yaraşır. Konya'yı geçelim. Seçim kazanmak gibi bir endişemiz yok. Rekor kıralım istiyorum. Seçim sonrası için de hiç dert etmeyin. Ekibimiz hazır. 1 Nisan sabahı hemen işe koyuluyoruz. Bu arada Efeler’de de farklı partiyi seçerseniz zorlanırız. O da aynı partiden olursa hizmetler hiç aksamaz, daha uyumlu bir çalışma olur...”

Seçimlerden sonra henüz somut bir hizmet görmedi Aydın. Karpuzlu’ya giden büz kamyonları, Söke ve Didim’de yapılan yol çalışmaları, kandil günleri dağıtılan lokma dışında Büyükşehir’in henüz bir icraatı olmadı. Efeler Belediyesi de, ne yazık ki, sağlıklı hizmet verebilir durumda değil. Efeler ilçesinde inşaat sektörü durdu. Buna benzer daha çok sayıda sorun yaşanıyor. Hepsinden önemlisi, Efeler’de, sivrisinek kaynıyor.

Seçimden önce konuşulanlarla seçimden sonra yaşananlar kıyaslandığında, “O sözler yalan mıydı?” diye sormadan edemiyor insan. Seçim sonrası, mal paylaşımı nedeniyle yaşanan sorunlar oldu. Bunları çözmek için harcanan zamandan kaynaklandığını düşünmüyorum, aksamanın. Aydın İl Özel İdaresi’nin mallarının Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılmaması büyük yanlış olabilir. Fakat Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bırakılan Ege Et’i, seçim öncesi, “Ege Et Çine’nin ve Çinelinindir” sözüne rağmen Çerçioğlu’nun, yönetim kadrosunu Çine ile alakası olmayan kişilerden oluşturması ve siyasi arpalık imajı oluşturması da yanlışın yanlışı değil midir?

Aydın Halkı Topuklu Efe'yi sevdi, inandı, oy verdi. O’na düşen de bu sevgiyi, inanmayı ve onamayı hizmete dönüştürmektir. Çerçioğlu’na, “Sizi halk sadece Aydın’da değil, tüm Türkiye’de seviyor. Sizden iyi bir genel başkan olur ve CHP’nin başında siz olursanız seçim kazanılır, başbakan, ikinci Tansu Çiller olursunuz” şeklinde, gaz verildiği, başkanın da gelecek politikalarında buna göre yönlendirme hazırlığında olduğu söylentilerini de ciddiye almıyorum.

Aydın’dan, bir başbakan çıkmasını, Çerçioğlu’nun başbakan olmasını bir Aydınlı olarak ben de çok isterim. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ortaya çok sağlam referanslar koymadan, üç-beş, dalkavuğun gazıyla bunun gerçekleşmeyeceğini düşünenlerdenim. Türkiye’ye başbakan ol, ama Aydın’ı aldatma, Çerçioğlu... Aydın’a hiç bir şey vermeden, Türkiye’de bir şey olanların, Aydın’a yeterli katkıyı sağlamadığını, yaşadı, gördü bu halk. Önce Aydın’a vereceğinizi, vaat ettiklerinizi ve çok daha fazlasını verin. Sonrası, Allah Kerim...

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.