Takip Et
  • 14 Nisan 2014, Pazartesi

Siyaseti değil Nurcan’ı yazacağım

Sanki mecburmuşuz gibi siyaset yazmaya zorluyoruz kendimizi. Neden; seçimden yeni çıkıldı, meclisler yeni oluştu ilk toplantılar yapılıyor, kulislerde dolanan bir sürü iddianın tam ortasındayız ya, mecburuz... Yok arkadaş ben bu hafta siyaset yazmayacağım.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin üç yıldız isminin CHP’den Tümer Apaydın, MHP’den Haluk Alıcık ve AK Parti’den de Rıza Posacı olacağı iddiasını ortaya atmayacağım.

Seçim sonrası yapılan itirazlar ve kaybedenlerin çabaları ile ilgili, ‘Yenilgiyi kabul edin, önünüzdeki maçlara bakın arkadaş’ demeyeceğim.

Seçimlerde başarısız olduğu halde ‘oyumuzu artırdık’, ‘meclis üyesi çıkardık’ gibi kılıfların arkasına sığınarak istifa etme onurunu gösteremeyenlerin, memlekete asla faydası olmayacak, küçük hedefli zavallılar olduğunu ileri sürmeyeceğim.

Aydın halkının seçtiği CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun seçilmiş olsa da bir önceki dönemde yaşandığı ileri sürülen yolsuzluklar ve kanuna aykırı işlerden dolayı görevini ifa edemeyeceği, bu meclisin kendi içinden yeni bir başkan seçmek zorunda kalacağı senaryolarının dillenmesine ortak olmayacağım.

***

Ben Nurcan’ı yazacağım.

 

 

NURCAN

Söke’nin Kisir Köyü’nde oturan 13 yaşında kanserle savaş veren sarı saçlı, mavi gözlü o güzel kızın sıkıntısını kaleme alacağım. Arkadaşım Gamze çok daha geniş bilgi barındıracak olan haberini sizlerle ne zaman paylaşacak bilemiyorum. 1957-60 yılları arasında İngilizlerin köyde açtığı uranyum kuyularının kapatılmaması nedeniyle normalin 400 kat fazlası radyasyon var köyünde. Üstüne silisyum madeni kazan firmaların olumsuz etkileri. Köyde trafik kazası dışında hayatını kaybedenlerin tamamına yakını kanser kurbanı. Nucan’ı da kurban etmemeliyiz...

Aydın’a yön verdiğini, bu kenti yönettiğini iddia eden siyasetçi, bürokrat her ne varsa; 3 top sahası büyüklüğündeki kanser saçan bu kuyuları örtüp, Kisir Köyü pardon Söke’nin Kisir Mahallesi’ni ‘Kanserli Köy’ pardon ‘Kanserli Mahalle’ tanımından kurtaramazsanız, kuru kasıntıdan başka bir şey değilsiniz.

Bu aşamadan sonra konuyu gündemden düşürürsek, biz de....

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.