Takip Et
  • 3 Ekim 2015, Cumartesi

Kim demiş ‘olmaz’ diye...

Çineliyim. Son bir kaç aydır, ilçeden alışveriş yapanların çeşitli hediyeler kazanması, ilçede alışverişin artması için Türkiye’de ilk olan kampanyanın gerçekleştiği ilçedenim. Hatta o kampanyanın fikir babasıyım.

Fikri ilk ortaya attığımda ağız, burun kıvıranları bir şekilde işin içine çekmeye başaran, sonra da aynı adamları Türkiye gündemine taşıyan gazeteciyim. Doğup büyüdüğüm o güzel ilçeyi, mesleğimi ve insanları çok seviyorum.

Çinelilerin bir araya geldiğinde neleri başarabileceğini göstermekti amacım. 45 esnafın katıldığı kampanyada bu esnaflardan alışveriş yapan 6 bine yakın insan, 6 milyon TL’ye yakın alışveriş yaptı. Esnafının, Efeler’e ve başka yerlere insanların alışveriş yapmaya gitmesinden yakındığı Çine’ye, başka il, ilçe ve ülkelerden insanların alışverişe geldiğine şahit olduk.

Çekiliş töreni sırasında sohbet ettiğimiz Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç’in söylediklerini paylaşmak istiyorum; “Çine esnafı işini iyi yapıyor. Ben, ‘kampanyaya destek olsun’ diye alışverişe geldim, gömlek aldım. Bundan sonra başka yerden kolay kolay gömlek almam. Hem üründen, hem de esnafın yaklaşımından son derece memnun kaldım. Yıllar sonra içinde duygu olan bir alışveriş yaptım...”

Çekiliş töreninde Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan’ın Çine Esnaf Odası için “Türkiye’de 3 bin küsur odanın içinde bir tane, hiç bir birliğin, federasyonun ve konfederasyonumuzun yapamadığını yaptı, bir ilki gerçekleştirdi” sözleri gurur verici...

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Şoförler Odası Başkanı Bircan Öter ile kampanyaya katılan esnaflar adına konuşan Abdülkadir Yıldız’ın konuşmalarında kampanyanın fikir babası olduğuma değinmeleri, vefa göstermeleri teşekkürü fazlasıyla hak ediyor.

Kampanyada en çok alışverişin Ünal Dinçer’den yapılmış olması da, ‘yavuz atın tekmesi pek olur’ atasözümüzün ispatı niteliğinde. Kampanyaya katılan bütün esnaflar takdiri ziyadesiyle hak ediyor ama ilk 5’e giren esnafların işin yükünü çektiği aşikar. Hepsine teşekkürler...

Fikrime değer katıp hayata geçiren Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar’a, fikrimi ilk paylaştığım ve bu işin mihmandarlığını layıkıyla yerine getiren Erkan Gökaslan’a, sahiplenmelerinden dolayı Burhan Kandemir ve Giray Yörük’e, maddi destek sağlayan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile Çine Şoförler Odasının genç, vizyoner ve çalışkan başkanı değerli dostum Bircan Öter’e, Milli Piyango İdaresi sürecinde sağladığı katkılardan dolayı AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’e ve ismini burada yazamayı unuttuğum herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Kampanyayı sürekli gündemde tutan Çineli meslektaşlarım Sezgin Madran ve Osman Yurttaş’a özellikle teşekkür etmek istiyorum.

İlçemin en büyük sorununun, ‘olmaz’ anlayışı olduğunu düşünüyorum. Bu anlayışa önemli bir ders veren organizasyonun daha büyük ödüllerle tekrarlanması, devam ettirilmesi, Çine’nin ve Çine’den alışveriş yapanların sürekli kazanması, birileri kaybederken başka birilerinin kazandığı dönemlerin son bulması, Çine’de kaybedeni olmayan projelerin daha çok hayata geçmesini arzuluyorum.

Kırmızı otomobilin sahibi Esma Karadana’yı tekrar tebrik ediyor, bu arabanın onu ve ailesini hep güzelliklere götürmesini diliyorum.

Teşekkürler Çine Halkı, hayırlı olsun... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.