Takip Et

Üfürükten teyyare

Bu yazıda seni göklere çıkarmayı vaat etmiştim. Geçen bir tanıdığım yolladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bir sosyal medya paylaşımı yapmış.

Bir köy muhtarının kendisine mahallesinde yapılan yolla ilgili teşekkürü ile de paylaşımını desteklemiş. Muhtar yollarının “Teyyare yolu” gibi olduğunu söylemiş.

Çerçioğlu, “Bizim görevimiz çok çalışmak. Çalıştık, çalışıyoruz ve durmadan çalışacağız. Muhtarımızın dediği gibi kentimizin her yanına 'teyyare yolu' gibi yollar yapmaya devam edeceğiz” İfadeleri ile bunu paylaşmış.

Altına gelen yüzlerce yorum var, tek bir yorumu buraya yazıyorum. “Keşke bu yolları biz de görsek” demiş takipçi. Aydın’ın her yerinden Çerçioğlu’nun paylaşımının zıttı yorumlar yapılmış. İstersen bir göz at.

Şehrin tamamında durum ortadayken, küçük bir yerde yapılan ufak bir işi abartarak göz boyamaya girişmek Çerçioğlu’nun elinde patlamış. Üfürükten teyyare durumu doğmuş.

Aydın’ın yolları müsait olmadığı için seni uçuramıyorum. Benim de vaadim biraz “Teyyare” oldu kusura bakma.

Yerel seçimlere ilişkin gelişmeleri senin kadar olmasa da ben de yakından takip ediyorum. Bana bazı ilçeleri soruyorsun. “AK Parti Koçarlı’da yeniden kazanır mı?” soruna yanıt aradım.

AK Parti’nin en iyi oy aldığı mahallelerden Kızılcabölük’ün oylarına göz attım. 2019 yılında 420 oy alan AK Parti, son genel seçimde 178 oya düşmüş.

Sebebini de araştırdım. Köyde Koçarlı Belediyesi, mezarlığın yanına düğün salonu yapmak istemiş. Köylü mezarlığın yakınında eğlenmenin uygun olmayacağını düşünmüş.

Köyden birkaç akil kişi belediye başkanına durumu izah etmek için ziyarete gitmiş. Köylüler daha konuya girmeden Nedim Kaplan, “Sizin köyde bazı …’lar benin düğün salonu yapmama engel oluyor” demiş.

Yerine üç nokta bıraktığım ifade, köylünün canını sıkmış. Mevzuyu açmadan, çaylarını da tamamıyla içmeden kalkmışlar. Yanıtı da, seçimde sandıkta vermişler.

Nedim Kaplan çok çalıştı. İlçeye bir sürü hizmet kazandırdı. Buna rağmen gönül kıran benzer yaklaşımları başka mahallelerde de olduysa, AK Parti’nin işi kolay değil.

Koçarlı’yı AK Parti’nin cepte keklik görmemesi gerekir.

“Çine’de CHP’nin adayı kim olacak?” Sorusunu da ısrarla yöneltiyorsun. Çine benim memleketim. Çok önemserim ama siyasi gelişmeler söz konusu olunca umursamam.

Çünkü yıllarca Çine’de doğru bildiklerimi yazdım, söyledim. Sonuçlar tam tersi oldu. İlçe yıllarını kaybetti. Şimdilerde karşılaştığım çoğu hemşehrim, “Sen haklı çıktın” diyor ama keşke ilçemiz kazançlı çıksaydı.

Çine’de özellikle siyasi görevlere talip olanların, olayı çok ciddiye aldıklarını düşünmüyorum. Onlar bu kadar umursamaz davranırlarken ben ne yapsam boş.

CHP’li Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, yeniden aday olmadığını açıkladı. Yerine isim arayışları başladı. Mehmet Kıvrak ve Utku Şahin isimlerini çok dillendiriyorlar. “Timurçin Karabulut” diyenler de bir hayli var.

Bana kalırsa, o iş en çok yıllardır ilçe başkanlığı yapan Tayfun Şahin’e yakışır. Çine’de en popüler CHP’li o ama onu yapmazlar.

Kimi yaparlar biliyor musun? Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Hasan Yörük’ü yaparlar. İsmini geçirmemelerinin sebebi de “Yıpranmasın” anlayışı.

Özlem Çerçioğlu’nun da sır küplerinden biridir Hasan Yörük, imar komisyonuna neler havale ettiğini bilir. Aday olmak istiyordur ve o da adaylığının kesinleşmesi durumunu Çerçioğlu’na havale etmiştir.

Ben de Çine’nin yıllarını heba eden CHP’li siyasetçilere muadil ortaya koyamayan diğer partilerin siyasetçilerini bir yerlere havale ediyorum da; buraya yazmayayım.

Bana Çine’yi sormasan iyi olacak. Aldığım onca öfke kontrolü eğitimine rağmen çabucak sinir oluyorum. Aday yapılacaksa, Hasan Yörük’ün de öfke kontrolü eğitimine ihtiyacı var; uyarıyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.