Takip Et
  • 17 Haziran 2016, Cuma

Yeni vali

Aydın’ın Valisi Ömer Faruk Koçak, dün görevine başladı. Basın toplantısında olumlu ve yerinde mesajlar verdi. Zülfüyâra dokunmamak için çok uzaklardan örnekler seçti.

-Vilayeti çok kullanmayacağım, halkın içinde olacağım.

-Sorunu çözecek olan değil, yaşayan daha iyi bilir, damdan düşenleri önemseyeceğim.

-Halkın tüm kesimleri ile diyalog ve istişare halinde olacağım.

-Devletin evde sessiz çalışan bir beyaz eşya gibi vatandaşı çok rahatsız etmemesi gerektiğini düşünüyorum, yeri geldiğinde de balyoza dönüşebilir…

-Atın ayağı dört müdür, beş midir gibi uzun tartışmalara girmektense gidip atın ayağını yerinde görmeyi önemsiyorum.

-Polemiğe girmek belki kısa vadede iyidir. Çünkü dedikodu güzel bir şeydir, insanların hoşuna gidebilir ama uzun vadede bir yararı olduğunu düşünmüyorum.

-Aydın’da benden çok daha bilgili donanımlı insanların sayı olarak da fazla olduğunu biliyorum. Kişi olarak toplumun hiçbir ferdinden daha üstün değilim. Sadece medeni bir görevin gereği bu şehrin valisiyim.

Bu türden mesajlar verdi.

SORUN MEKANİZMADA İSE DÜZELTİLİR

Aydın kamuoyunun merak ettiği soruyu meslektaşımız Osman Akçay sordu: Giden valimiz ile büyükşehir belediye başkanımız büyük kavgalar etti, konuşmuyorlardı, bu konuda sizin tavrınız ne olacak?

Valinin yanıtı da:

Vatandaşımıza hizmet verirken empati yaptığımızda, bunun marjinal açıdan faydasını ölçeriz. Aynı şeyi yapar, aynı kaynakları kullanırız ama vatandaş açısından daha faydalı bir iş yapmış oluruz diye düşünüyorum. Örnek vereyim. Amerika’dan örnek vereyim ki burada zülfüyara dokunmayalım. Amerika eski başkan yardımcısı Algor, toplam kalite alanında çok çalışmış biridir. Onun döneminde vatandaş memnuniyetine ilişkin bir çalışma yapılıyor. Beş yılda bir vatandaşa verilen bir kart var. Bu kartla ilgili büyük bir memnuniyetsizlik ortaya çıkıyor. Çözmek için harekete geçiyorlar. Beş yılda verilen bu kartlar belli merkezlerden dağıtıldığı için büyük kuyruklar oluşuyor, memnuniyetsizliğin kuyruktan olduğunu düşünüyorlar. Ofis sayısını artırarak kuyrukları ortadan kaldırıyorlar ama memnuniyetsizlik devam ediyor. Vatandaşa soruyorlar. ‘Kuyruktan dolayı rahatsız olduğunuzu düşünüyorduk ama hala memnun değilsiniz, nedir rahatsızlığınızın sebebi?’ diyorlar. Vatandaş diyor ki, ‘Biz kuyruktan şikâyetçi değiliz. Beş senede bir gelir, bir saat de bekleriz, beş saat de bekleriz ama beş sene taşıyacağımız fotoğrafı çok acele çekiyorsunuz. Dolayısıyla bu fotoğraflar çok çirkin çıkıyor, biz bundan rahatsızız’ diyorlar. O zaman fotoğrafı daha iyi çekecek mekanizma oluşturuluyor ve memnuniyetsizlik ortadan kalkıyor.

Vali Bey’in iyi başlangıcı ve bu güzel mesajlarından sonra iş Aydın halkına düşüyor. Bende, “Ne istediğimizi ve memnuniyetsizliklerimizi belirttiğimiz sürece hak ettiğimizi alacağız, istediğimiz de olacak” algısı oluştu.

Hoş geldin Sayın Vali.

Yeni valin hayırlı olsun Aydın.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.