Takip Et
  • 13 Kasım 2023, Pazartesi

Büyük lokma Tezcan

Sana geçenlerde ASKİ’nin fiili genel müdürü, CHP’nin Aydın’da fiili il başkanı, Özlem Çerçioğlu’nun sekreteri Gökçen’in kocası Ozan Çavuşoğlu’ndan bahsetmiştim.

Bu arkadaştan en çok rahatsız olan da, ASKİ’nin resmi Genel Müdürü Hakan Olgaç olduğu bilgisine ulaştım. Biliyorsun, kaynaklarım sağlam ve içeriden.

Davul Olgaç’ta, tokmak Çavuşoğlu’nda imiş. Her vurduğunda davulun canını çıkarıyormuş. Hakan Olgaç’nın hukuki sıkıntılarıyla ilgili endişeleri olmasa; bugün bırakma eğilimimde olduğu söyleniyor.

Personel de genel müdür olarak Ozan Çavuşoğlu’nu görüyor, öyle görmeyenler de durmadan bir yerden, diğer bir yere sürülüyor, baskı görüyormuş. Sorun varsa; sorumlusu Hakan Olgaç, nam, nema, şan ve şöhret Ozan Çavuşoğlu’nun oluyormuş.

Aydın Büyükşehir Belediyesinin başkanlık katına, Ozan Çavuşoğlu isterse Hakan Olgaç öyle çıkabiliyormuş. Sadece Olgaç mı? Ozan ile sorun yaşayan herhangi bir daire başkanı, genel sekreter yardımcısı derdini ulaştırdığında, Ozan hemen orada beliriyormuş. Gökçen orada. Sana Gökçen ile ilgili önemli bir bilgi de vereceğim ama önce Ozan’ı daha net anlatayım.

CHP’de fiili il başkanlığı rolünü de alan Çavuşoğlu’nun kurbanlarından biri de resmi il başkanı Hikmet Saatçi imiş. Ozan yüzünden Çerçioğlu ile Saatçi’nin arasının da çok gergin olduğunu aktarıyor kaynaklarım.

Belki yerel seçim sürecinde resmi il başkanı sağlık sorunları nedeniyle ya da aday olma kılıfıyla affını isteyebilir. Polat Bora Mersin için, “il başkanı olmak istiyor” yaygarası koparıp tepesi delik Polat’ı yiyen Ozan için Saatçi’nin kolay lokma olduğunu o cenahta herkes bilir.

Ozan Çavuşoğlu’nun, Saatçi operasyonunu, “Tezcan’ın adamı” söylemi ile yürüttüğü, Çerçioğlu’na sürekli, Tezcan’a sempati duyan partililer listesi sunduğu biliniyor.

Anlayacağın, Tezcan’a yakın olanlar kara listesi oluşturuluyor. O listede olanlara operasyonlar yapılıyor. Tezcancılar birer birer fişleniyormuş.

Gökçen ve Ozan Çavuşoğlu çiftinin lüks harcamaları, gelirlerinin beş bin katı servet edinmeleri ile ilgili de iddialar yenilir yutulur değil. İmar konularında iş bitiricilikleri sayesinde para yaptıkları ileri sürülüyor. Kaynaklarım, senin için araştırmaya, bilmeye, bulmaya ve bana söylemeye devam ediyor.

Ozan’daki gücün büyüklüğünü tahmin edemezsin. İşçi kadrosunda ama Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu parmağında oynatıyor. Sen de, ben de Özlem Çerçioğlu’nu suçluyoruz.

Hoş, birincil suçlu o da. Erkan Karaaslan’dan sonra, Çerçioğlu’nun manipüle etme kabiliyetine sahip en yüksek kişilerden biri olmayı Ozan Çavuşoğlu’nun başardığı iddia ediliyor.

Geçen sana, “Süleyman Bülbül mü güçlü, Ozan Çavuşoğlu mu?” başlıklı yazı kaleme aldım ya; Ozan için Bülbül’ün kolay lokma olduğu bilgisi geldi. Hedefinde Tezcan, odağında Tezcancıları fişlemek, Çerçioğlu’nu fişeklemek var. ASKİ’nin fiili genel müdürü, CHP’nin fiili il başkanı demek küçük gelebilir. Aydın’ın fiili büyükşehir belediye başkanlığında baya büyük yol almış. Bu tempoyla giderse, birkaç haftaya kadar Çerçioğlu’nun belediye başkanlığı da kağıt üstünde kalırmış. Kaynaklarım, uyarıyor.

Ozan Çavuşoğlu’nun karısı, Çerçioğlu’nun sekreteri Gökçen de, sanatçı Onur Akın’ın yeğeni. Dayısının yanında evladı gibi büyümüş, yetişmiş. Sanatçı Akın, yeğeni ve damadıyla “Onur” duyuyor mudur? Değeri 50 milyonluk villalarında dayılarını ağırlayıp özel bir konser verdiriyorlar mıdır? Merak ediyorum, sen de ediyorsun değil mi?

Biliyor musun ASKİ’de Litera dosyası başta olmak üzere bir sürü yolsuzluk iddiası var. Elime ulaşan dosyaların bazılarının başlıkları şöyle:

Arnes

BSM

Destek Hizmetleri Aygün

Eren

Müdüroğlu

Hacı Recepoğlu

Sumar Sondaj

Taciroğlu

İçlerine ben girdim. Her biri diğerinden berbat. Güvenceleri de “bugüne kadar bir şey olmadıysa; bundan sonra da olmaz” anlayışı. Sana içirdikleri suların depo ve arıtma görüntüleri de geliyor elime. Sadece Türkiye’nin en pahalı suyunu içmiyor, aynı zamanda en sağlıksız olanını yudumluyorsun. Üç beş yıla kadar şehrin büyük kısmı kanser olursa; şaşma, şaşmayalım. Arseniği de, hapı da yutuyoruz.

Muhtarlar, en büyük ASKİ ve Ozan Çavuşoğlu mağduru paydaşlar. İçlerinden azar işiten de var, mahallesinin sorununu iletmek için arasa ulaşamayan da. Ulaşıp dert bildirenlerden geri bildirim alamayanların sayısı da oldukça fazla. Şimdilik konuşmaya çekiniyorlar.

Seçim sürecinde gazetelere manşet olmak için yarışacaklarını öngörmemek aptallık olur. Çünkü muhtarlar da seçime girecek ve halkına hesap verecek. Algı yönetimi konusunda Özlem Çerçioğlu kadar bütçeleri, imkanları ve ekipleri olmadığı için köylü onları yeniden seçmez.

Hoş, bunca sansasyona rağmen Aydın halkı Çerçioğlu’nu da yeniden seçerse; şehrin adı “Aydın” durumu “Karanlık” olarak kurumsallaşacak.

Canım benim sana anlatacağım çok fazla şey var. Özellikle Söke cephesi ve Gazeteci Durmuş Tuna ilgili. Onları da başka yazıda anlatayım.

Kısaca bilgi vermek gerekirse Söke’de Ercan Çerçioğlu’nun çırağı ile Özlem Çerçioğlu’nun yamağı savaşı yaşanıyor.

Al birine, vur ötekine durumu var.

Sana söz; kaynaklarımdan gelenleri süzgeçten geçirerek sana aktarmaya devam edeceğim. Çine AK Parti’de kimler aday olur diye de ısrarla soruyorsun, son bir cümle de onu söyleyip bugünlük kaçacağım.

Çine’de gidişat adaylığın iki Celal’den birine kalacağını işaret ediyor, Celal Özden ile Celalettin Kocamaz dışında aday olabilecek tavır ortaya koyabilen henüz kimse yok.

 

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.