Takip Et
  • 28 Ağustos 2023, Pazartesi

Taşı doğru yere atmak

Ya senin gündemin benimkisinden daha yoğun. Hem benim yazdıklarımın devamanı merak ediyorsun hem de yeni şeyler istiyorsun.

CHP Kongrelerinde yaşanan gerginlikleri de tartışalım, MHP’de Haluk Alıcık’ın kızını Nazilli’de ilçe yönetimine aldırmasını da yorumlayalımı bekliyorsun.

Uçak kazası ile ilgili gelen yeni bilgi olup olmadığını da soruyorsun, Özlem Çerçioğlu medyasının bana karşı artan hıncını da merak ediyorsun.

Sondan başlayalım; “Havlama sesi ne kadar çok geliyorsa taşı o kadar doğru yere atmışsındır” der Mehmet Aydın. Çerçioğlu medyası ile ilgili durumu ancak böyle özetleyebilirim.

Haluk Alıcık’ın kızı meselesine gelince de; bana göre siyasetçi en yakınlarını en uzağında tutmayı bilmeli. Babası il başkanı diye avukat olan kızına siyaset yasağı elbette getirilmez.

Toplumsal temayüller ve siyasi ahlak gibi değerlere bakarak konuşuyorum. Eğer sayın Alıcak kızının siyasette etkin olmasını istiyorsa kendisini emekli edecek.

İl başkanıyken, ilçede yönetime kızının adını yazdırması sıkıntı oluşturmuş. Gencecik çocuk, babası yüzünden aktif siyasi yaşamına bol çizikli girmiş.

CHP’nin ilçe kongrelerinde yaşanan gerginlikler de çok komik. Nazilli’de Süleyman Bülbül “Değişim” temalı bir konuşma yaparken ASKİ’nin ağır toplarından Ozan Çavuşoğlu’nun başını çektiği bir ekip “Kılıçdaroğlu” diye naralar atıp Bülbül’ü bastırıyor. Aydın Manşet Gazetesi Sosyal Medya hasabında videosu var. İzle bak.

CHP Aydın’da, sadece belediye çalışanlarının ve yakınlarının delege olabildiği bir parti oldu. Partiye yıllarca emek verenler küskün. Beni arıyorlar, “Bu seçim Özlem Çerçioğlu’ndan hem bu şehrin hem de partimizin kurtulması için çalışacağız” diyorlar.

Özellikle Çine’den çok ilginç yorumlar geliyor. Partide etkin görev almış bir kişi yanıma geldi. “Tayfun Şahin’in bir atımlık kurşunu vardı, onu da ayağına sıktı” dedi.

Başka bir partili “Çine’de de, Aydın Büyükşehirde de CHP’ye benden oy yok. Kendi kendilerine seçilsinler, seçtirsinler görelim, bakalım” diyerek duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Seçime kadar bu durum toparlanır mı, CHP Aydın’da bu dağınıklıktan kurtulur mu bilemiyorum. Rakibi AK Parti’de de durumlar biraz karışık. Yeni ilçe başkanı atamalarına tepkiler var. Onlar ne yapacak. Merak konusu.

Uçak kazası meselesine gelince. Yeni bir bilgi geldi. Eğitim uçağının iki uçuşu arasında tüm kontrollerin sağlıklı yapılabilmesi için gerekli olan süre en az yarım saat olmalıymış.

Yoksa kontrol listesindeki her kutuyu inen ekibin de, binen ekibin de işaretleme şansı yokmuş. Son zamanlarda bu süre on dakikaya kadar düşmüş.

Türk Hava Yolları Uçuş Okulu yöneticileri skor için insan hayatını tehlikeye atan riskler alıyormuş. Böyle giderse ölümcül kazalar an meselesiymiş.

Benden aynı anda bu kadar çok konuyu yorumlamamı istersen, böyle ortaya karışık oluyor. Meraklan. Seni heyecanlandıracak yeni güzel bilgiler geliyor. Muhabbetimiz daha da koyulaşacak seninle. Haftan güzel geçsin. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.