Takip Et
  • 6 Ocak 2014, Pazartesi

(U)mutlu olacak

Ölecek hastaya, durumu hissettirilmemesi gerektiği gibi, öldükten sonra arkasından kötü konuşulmamasının da önemli olduğunu düşünüyorum. O yüzden yeni yıl mesajımı, 2014’ün ilk yazısında vermeyi yeğledim.

 

Güzel bir yıl olacak. İlk kez Aydın Büyükşehir Belediye Başkanını seçeceğiz, yerel seçimlere kadar sürekli ‘umut’ pompalanacağız. Kazanan, verdiği vaatleri yerine getirmek zorunda kalacak. Kazanamayanlar da fikir ve projeleriyle büyükşehir Aydın’a vizyon katacak. Siyaset yapma gayeleri söyledikleri gibi Aydın’a hizmet etmekse, bu seçimin kaybedeni olmayacak.

 

Tüm kurumların, işletmelerin ve bireylerin de hedeflerinin tuttuğu bir yıl olmasını diliyorum. Çine Madran Gazetesi’nde 2012 yılının başında kaleme aldığım yazımdan küçük bir bölümü sizlerle paylaşmak istiyorum, “2012’de yürüyecek, 2013’te koşmayı, 2014’te de uçmayı kendimize hedef edineceğiz. Çine mi? Çine’nin uçmak için 2014’ü beklemesine gerek yok. Sahte doğrulardan kurtulup evrensel doğrular ve gerçeklerle hareket edenlerin çoğunlukta olduğu gün, bu güzel ilçe uçmaya başlayacaktır. İnşallah 2012’de olur…” Çine için bu dileğim gerçekleşmedi. O yüzden Aydın Büyükşehir için dilekte bulunmak istemiyorum. “Allah herkese kalbinin ekmeğini yedirsin” der hayat arkadaşım. Kalplerimizi temiz tuttuğumuz, birlik ve beraberliği elden bırakmadığımız, mücadele gücümüzün yüksek, yakın hedeflerimize ulaştığımız, uzak hedeflere de yaklaştığımız bir yıl olmasını diliyorum.

 

Meslek büyüklerimizden ve tüm meslektaşlarımızdan da bir ricada bulunmak istiyorum. Bugüne kadar gazetecilerin rekabet kuralları dışında birbirleriyle uğraşması sadece bunu isteyen üç beş çakal harici unsur dışında kimseye yaramadı. Bundan sonra da öyle olacaktır. 2014’ün gazetecilerin meslekleri için bir arada oldukları, meslek onurunu zedeleyici kavgalardan uzak durdukları, mesleğimizin ilimizde hak ettiği saygınlığı yakaladığı bir yıl olması gerektiğini düşünüyorum.

 

1 Şubat 2013 tarihinde üstlendiğim Denge Gazetesi Genel Koordinatörlüğü görevimin bir önceki yıla göre çok daha zor ve sorumluluk isteyen bir iş olduğunu biliyorum. Ürünümüze, çalışma arkadaşlarımıza ve okurlarımıza güveniyorum. Onların da bize güvendiğini çok iyi biliyorum. Bu güveni boşa çıkarmayacağımız, mutlu ve umutlu bir yıl geçireceğimize yürekten inanıyorum.

 

ÇİNE’YE

8 Ocak Çarşamba günü, Çine’deki evimi Aydın’a taşıyorum. 65 köyü, Akçaovası, Merkezi ve komşusu Karpuzlu’nun her metrekaresinde kendimi evimde hissettim. Bir kaç istisna şahsiyet ve bazı münferit hadiseler dışında hep güzellikler yaşadığım yerden 10 yıl sonra fiziki olarak ayrılıyorum. Gönül bağım ve hizmet aşkım hiç bir zaman bitmeyecek. Çine, bizsiz olur ama biz Çine’siz asla... Şuan her gün gidiyorum, Çarşamba’dan sonra da en az haftada bir muhakkak geleceğim. İsimlerini buraya sığdıramayacağım çok iyi komşularım, çok sağlam dostlarım, sadık çalışma arkadaşlarım var. Hepinizi çok seviyorum, hakkınızı helal edin, Allaha ısmarladık.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.