Takip Et
  • 2 Temmuz 2015, Perşembe

Sarı facia yaşamayalım

Binenlerin akraba oldukları gibi bayat bir muhabbete karşıyım. Lakin, sarı otobüslerin istiap haddinden fazla yolcu almasını doğru bulmuyorum. 30 kişilik otobüse 80 kişi bindirirken bazı şeyleri de düşünmek durumunda olduğumuzu hatırlatmak isterim.

Otobüslerin şoförleri de, yolcuları da toplu taşıma ve taşınma konusunda deneyimsiz. O yüzden dikkati daha da artırmak gerekiyor. Her sabah, “İnşallah bugün bir sarı otobüs faciası yaşanmaz” diye dua ederek güne başlıyorum.

Dua etmenin tek başına yetmediğini de bilmemiz gerekiyor ve bu sarı otobüsler konusunda kuralcı bir tutuma ihtiyaç var.

Aydın Büyükşehir Belediyesinin hizmeti veren kurum olarak heyecanını anlamak mümkün. Halktan gelen olumlu geri dönüşlerle şevke gelmiş olmaları gayet normal ama Aydın İl Emniyet Müdürlüğünün tutumunu anlamakta güçlük çektiğimi belirtmek isterim.

Tarlasına giden gariban bir çiftçinin motosikletine ceza yazma konusunda sınır tanımayan, vatandaşın en ufak bir hatasında kırmızı çizgili şablonlardan oluşan makbuzu yapıştıran Polisimiz, Aydın Büyükşehir Belediyesinin otobüslerinin istiap haddinden fazla yolcu taşımasına neden görmezden geliyor? Bu neyin bartırı? insan gerçekten merak ediyor.

İllaki bir facianın yaşanması ve bir otobüs dolusu insanın telef olması mı gerekiyor...

DİDİM MÜLTECİ KAMPI

Önceki gün Didim’deydim. Kent Meydanı çadırlarla kaplanmış. Suriyeli Mülteciler için kamp kurulduğunu düşünmüştüm. Yanılmışım. Didim Belediyesi Ramazan Çadırı uygulaması yapmış. Orada incik boncuk, hediyelik eşya gibi ürünler satılıyormuş.

Şehrin meydanının olağanüstü bir durum olmadığı halde mülteci kampına dönüştürülmesini yadırgamıştım. Pazar kurulmasını da Didim’i sevenler ağzı ile sevmeyenler başka yerleriyle gülüyormuş. Üzüldüm.

DİDİM’E CEZAEVİ

Bir de geçen yıl gündeme getirdiğimiz, Didim’deki bazı değerli hazine arazilerine ceza evi yapılması girişimi yeniden gündemdeymiş. Alttan, alta yürütülen çalışmalar olduğunu duydum. Didim’i yönettiğini sananların kent meydanında ucube pazar kurmakla meşgul olduğunu görünce de, cezaevi yapmak isteyen kurumların sinsi çalışmalarının engellenemeyeceğini düşündüm. İnşallah yanılırım. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.