Takip Et
  • 16 Kasım 2016, Çarşamba

Denge, Ankara, Çerçioğlu, yayın yasağı ve Trump…

Denge gazetesi bugünden itibaren 20 sayfaya çıkıyor. Uzun zamandır 16 sayfa çıkan ve 50 kuruşa satılan Denge, sayfa sayısı ile birlikte uzun süredir artmayan fiyatını da 50 kuruştan 75 kuruşa çıkarıyor. Bunun kar etme amaçlı değil, zararı azaltmak adına atılmış bir adım olduğunun bilinmesinde yarar var. Günlük baskı maliyeti 500 TL iken 50 kuruşa satılan Denge, günlük baskı maliyeti bin 200 TL’ye çıkana kadar artan yükünü okuruna yansıtmadı. Denge’yi seven okurlarımızın anlayışla karşılayacağını düşünüyor, tüm okurlarımıza gazetemize olan ilgilerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

ANKARA’DA AYDIN YOK GİBİYDİ

Ankara’da düzenlenen Ege İlleri Tanıtım Fuarı’nda Aydınlılar Derneği'nin standında Denge dağıttık. Dört gün süren fuar boyunca gazetemize, dergilerimize yoğun ilgi oldu. Birbirinden değerli ziyaretçileri de ağırladık. Bize bu olanağı sağlayan Ankara Aydınlılar Derneği Başkanı Yusuf Özdemir ve yönetimine teşekkür ederiz. Üzülerek belirteyim, Muğla’nın organizatör olduğu ve diğer Ege illerinin geniş bir biçimde yer aldığı fuarda Aydın’dan kurumsal olarak sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Çine Belediyesi’nin standı vardı. GEKA’nın standının da üçte birini Aydın’ın sayar, Aydınlılar Derneği’ni de işin içine katarsak 3.33 stantla ilimiz temsil edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin standının büyüklüğü ve görkemi bir nebze olsun teselli etse de ilimiz böylesine önemli bir fuarda ezildi, ezdirildi. Yöneticilerimizin bu tür organizasyonlarda daha duyarlı olmalarında fayda var.

ANKARALILAR ÇERÇİOĞLU’NU SORDU

Aydınlılar Derneği’nin standında gazete dağıttığımız için fuarı gezen çok sayıda kişi yanımıza geldi. Genelde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu soran Ankaralılar, “Niye gelmedi?”, “Geçen yıl da gelmemişti”, “Biz onu görebilir miyiz diye gelmiştik”, “Topuklu Efe’ye çok selam söyleyin” gibi cümleler kurdu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın dışında bu denli ilgi uyandırmış olması dikkat çekiciydi.

Fuarla ilgili bazı gözlem ve tespitlerimi yarın ve daha sonraki günlerde paylaşmaya devam edeceğim…

YAYIN YASAĞI

Ankara’da yaşadığım hoş bir anıyı telefonda Cem Ulucan’a anlatmıştım. Malzeme sıkıntısı yaşadığı için konuyu hemen köşesine taşımış. Denge’nin İmtiyaz Sahibi Mehmet Aydın da sosyal medyada, “Emin Aydın’a yayın yasağı… Ayrıntılar yarın Denge’de Cem Ulucan’ın köşesinde” diye paylaşmış. Telefonlarım susmadı. Cem Ulucan da yazdı ama kısaca ben de bahsedeyim ve sonrasında yaşananları da aktarayım; Ankara’da fuar dışındaki zamanlarda ağabeyim Ümit, Yengem Semra, yeğenlerim Doğukan ve İlknur ile beraberdim. Bir gün ‘Beypazarı’na balık yemeye gidiyoruz’ dediler. ‘Nesi meşhur?’ dedim. Yengem, ‘Yayını’ deyince abim, ‘Sen yiyemezsin, sana yayın yasağı koyduk’ dedi. Balıkçı Doğan diye güzel bir mekana gittik ve bana yayın söylediler. ‘Hani yasaktı?’ deyince ağabeyim, ‘Canlı yayın yasak, bu ölüsü bunu yiyebilirsin’ dedi, gülüştük. Cem Ulucan yazdıktan sonra arayanlardan biri de Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet ağabey oldu. Konuyla ilgili açıklama yapacağını, bilgi almak istediğini söyledi. Olayın espri olduğunu anlattım ve ‘kalkan yasak’ açıklaması beklediğimiz yönünde espri yaptım. Mehmet abi altında kalır mı; ‘Güzel bir ‘dil’ ile ‘kalkan yasak’ açıklaması yaparım’ deyip kapadı… Balık adları ile yaptığımız bu şakalaşma Cem Ulucan’ın ‘sazan’lığı nedeniyle sizlere kadar ulaştı. Yarın başımıza ciddi bir iş geldiğinde ‘Yalancı çoban’ durumuna düşmeyiz inşallah…

TRUMP

Yakın çevremdeki herkese Amerika’da seçimleri Trump’ın kazanacağı öngörümü söylemiştim. Herkes tersini iddia etmiş, beni olayları ve dünyayı okuyamamakla suçlamıştı ama ben onları suçlamıyorum. Algı onların tahmini yönündeydi, benimkisi büyük bir riskti…

Trump’ın seçilmesinden sonra bir sürü şey yazıldı çizildi. Trump seçildiği için dünyada düzenin değişeceğini iddia edenler çoğunluktaydı. Yine risk alıyorum ve Trump seçildiği için düzenin değişmeyeceğini, düzen değişeceği için Trump’ın seçildiğini iddia ediyorum.

Amerika’da Trump’ın seçilmesinin Türkiye’de Ali Ağaoğlu’nun önünü açtığı düşüncesine sahip olanlar kervanına ben de katılıyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.