Takip Et
  • 22 Ocak 2020, Çarşamba

Yağcılarda inecek var

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, seçildikten sonra ne oldum delisi oldu. Önüne gelenle kavga etti, kendisinden ve yakın bulduğu dar bir zümreden kalan herkese ikinci, üçüncü, beşinci sınıf insan, zümre ve topluluk muamelesi yapan bir yönetim anlayışı sergiledi. Bu işleyişine de yansıdı. Bir önceki yönetime dair ayıpladığı, yadırgadığı şeyleri şuan çevresinde neredeyse yapmayan kalmadı gibi bir izlenim var esnafta, iş dünyasında ve siyaset camiasında…

Fatih Atay’ı yakından tanıyan, konuşmalarını ve telkinlerini yıllardır dinleyen biri olarak bir markanın “açken sen, sen değilsin” sloganlı reklamına uyan bir durum ortaya koyduğunu iddia edebilirim. Bütün bu agresif tavırlarını, çıkışlarını olması gereken yere yapamadığı için mazlumlara yönelmiş durumda olduğunu bariz bir şekilde görmekteyim.

Şehirde haklı olduğunda valiye (Hüseyin Avni Coş) kafa tutan bir siyasetçi olmakla övünen Fatih Atay’ın esnafa zulmetmesini hoş karşılamıyorum. Yağcılar Çarşısını öldüren sıfır işgaliye uygulamasından da bir an önce geri adım atması gerektiğini düşünmekteyim. Belli çizgilerin dışına çıkılmaması, yol ortasına işportacıların yayılmaması gibi gereklilikleri kolayca sağlayabilir. İşsizliği körükleyen, zaten zorda olan esnafı umutsuzluğa iten bu uygulamanın onun şahsi fikri olduğunu da düşünmüyorum. Çünkü Nazilli Uzunçarşı’da da benzer bir hareket yapıldı, yapılmakta. Millet ittifakının belediyeyi kazandığı başka ilçelerde de emsal uygulamalar olduğunu görüyoruz.

Bence Fatih Atay burada kendi duygu ve düşünceleri ile hareket etmiyor. Sert adamdır, agresif bir siyasetçidir ama emekçilerin işsiz kalmasını, esnafın zora düşmesini isteyecek kadar zalim değildir. Bindiği otobüsün şartları bunu gerektiriyordur.

“Yağcılarda inecek var!” deyip o otobüsten inse, uygulamanın kaç kişiyi işsiz, esnafı ne kadar zorda bıraktığını bilse geri adım atacak, orada disiplini sağlayacak, çarşıya eski hareketliliğini kazandıracak feraseti vardır diye düşünüyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.