Takip Et
  • 27 Eylül 2016, Salı

Siyasetçinin susanı tehlikelidir

Konuşan siyasetçi doğru adamdır. Konuşarak siyasette bir yerlere gelen insanlar faydalıdır. Çünkü onları konuşturan inandıkları dava, entelektüel birikimleri, tecrübe ettikleri hakikatleridir, yaptıkları hizmetleridir.

Susarak bir yerlere gelen, süklüm püklüm bir kenarda duran siyasetçiler yanlış insanlardır. Çünkü onlar, koltukları tutsun, yetki verenler de nemayı yutsun diye oradadır. Kim bilir ne gizli bağlantıları vardır?

Siyasetçi dediğin adam; aleni olmalıdır. Yaşantısıyla, sözüyle, özüyle herkesin gözü önünde olmayı göz almıyorsa konumu ne olursa olsun o kişi siyasetçi değil; memurdur. Onların siyasetçi olduğunu düşünen de aldanmaya mahkumdur.

Siyasetçinin kuru gürültü yapanını da övdüğümü sanmayın. Onlara zaten kimse makam mevki vermez, verse de üç günden fazla durmaz. O yüzden çevrenizde siyaset yapanlara bir bakın. Suskun, süklüm püklüm mü yoksa özü, sözü bir, diyeceğinden geri kalmayan, temsil ettiği kitle için aslan gibi kükreyen yapıya mı sahip?

Oğlu, kızı, hısım akrabası için koltukları meşgul eden uyanıklara da prim vermeyin. Kanun ve mevzuat müsaade ediyor diye başkanı olduğu oda, birlik vs. kurumlara çocuğunu işe yerleştirenleri sorgulayın. Çünkü gerçekten toplum hizmeti yapan insan, en yakınını en uzağında tutmayı bilen insandır.

Sevgili Aydınlılar;

Siz tepki vermiyorsunuz diye azıttıkça azıtanlar var. Lütfen tavır koyunuz. “Toplum sütse, yöneticiler kaymaktır. Süt bozuksa kaymak da bozuk olur” deyip sizleri de aşağılamalarına lütfen izin vermeyiniz. Bizim kaymağımızı alıp yerine margarin koyan uyanıkların oyununa gelmeyiniz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.