Takip Et
  • 3 Temmuz 2023, Pazartesi

CHP’de kongre süreci

Tekrar merhaba. Uzun süren bayram arasından sonra yeniden beraberiz. Sana yazamadığım süre boyunca sürekli yazdığın ve aktardıkların için teşekkür ederim.

Hafta boyunca sana yoğun aktarımlar yapıyor olacağım. Bu sıcaklarda romantik bir yazı bekleme ne olursun. Merak ettiğin tüm konuları senin için yorumlayacağım.

Cumhuriyet Halk Partisinde başlayan kongre sürecine ilişkin gizemli kaynaktan önemli bilgiler geldi. Delege seçimleri bu ay içinde başlıyor. Ardından ilçe kongreleri.

“İl başkanı kim olacak?” sorusunu sorma hemen. Biliyorsun onu tuvalet kağıdı gibi kullanıp attılar. O yüzden Ali Çankır’ın olması beklenmiyor. Sen yine de emin olma.

Hoş, Aydın BŞB’nin pandemi boyunca Çankır’ın işaret ettiği yerden aldığı su bazlı dezenfektan miktarı kadar hijyen ürünü de kullanılsa imajı temizlenecek gibi de değil.

Yine de siyasette ne zaman ne olacağı belli olmaz. Bakarsın Ali Çankır yeniden Nazilli ilçe başkanı olur. Nazilli il yapılırsa da orada CHP’nin kurucu il başkanı görevi onu bulur.

Çankır’ı bol bol anlatıyor olacağım. Müsterih ol. Bugün Özlem Çerçioğlu ve Bülent Tezcan ile Fatih Atay ve Metin Lütfi Baydar dörtlüsünün yeni döngüsünü öğreneceksin.

Özlem Çerçioğlu’nun Metin Lütfi Baydar ile anlaştığını, kongre sürecinde birlikte hareket edeceklerini, Bülent Tezcan ile de Fatih Atay’ın ittifak yaptığını söylüyor gizemli kaynak.

Çerçioğlu ile Baydar’ın kazanması halinde 2024 yerel seçimlerinde Çerçioğlu yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı, Baydar da Efeler Belediye Başkan adayı olacak.

Tezcan ile Atay’ın kazanması durumunda ise bu ikiliden biri Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı diğeri de Efeler Belediye Başkan Adayı yapılacak.

Efeler’de Özlem Çerçioğlu ile Metin Lütfi Baydar; Polat Bora Mersin’i destekliyor. Bülent Tezcan ile Fatih Atay da; Altan Kemerci’yi. Bütün ilçelerde yarış olacak.

Bazı ilçelerde aday sayısının üçe çıkabileceği konuşuluyor. Can Peker, Efeler’de üçüncü bir alternatif olarak hazırlandığını, aday olacağını söylüyor.

Bunlar olağan durumlar. Olağanüstü bir bilgi daha var. Eğer Özlem Çerçioğlu, kendi partisini istediği gibi dizayn edemezse ne yapacak biliyor musun?

Yarını bekle. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.