Takip Et
  • 21 Nisan 2014, Pazartesi

Satmak yada satın almak ve büyük adam olmak

Önce şu habere bir göz atalım;

Aydın’da geçen hafta oynanan maçta atılan 28 gol ve ortaya atılan şike iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Kalesinde 28 golü gören kaleci, 'Tertemiz maçtı. 50-0 da olurdu' dedi.

Aydın Birinci Amatör Ligi’nde Play-Off’a yükselme mücadelesi veren Karpuzlu Belediye, Çine Tarım Sanayi’yi 28-0 yenmiş ve Kardeşköy’ü 19-2 mağlup eden Kızılcaköy’ü averajla geride bırakmıştı. Bu olay sonrasında şike iddiaları ortaya atılmış, ancak sonuçlar Tertip Komitesi tarafından tescil edilmişti.

Fanatik Gazetesi, Aydın’da 28 gollü maçın kahramanlarıyla buluştu ve olayı yorumlarla değil, birinci kişilerin ağızlarından dinledi.

‘TERTEMİZ MAÇ, 50-0 BİLE OLURDU’

Atılan 28 golün 9’una imzasını koyan Karpuzlu Belediye’nin genç golcüsü Onur Ak ise, “Şike iddialarını ortaya atanlar herhalde maçı izlemedi. Kaçırdıklarımız gol olsa, maç 50-0 biterdi. Rakibimiz Play-Off’a çıkamadığı için ortalığı karıştırıyor. Temiz bir galibiyet aldık, kimse lekelemesin. Daha önce bir maçta 6 gol atmıştım, bu sayıyı 9’a çıkardım. Bu gayet doğal. Bir gün profesyonel olmak istiyorum” dedi.

‘ÇARŞIYA ÇIKAMIYORUM’

Karpuzlu maçına kaleci olarak çıkan libero Şaban Malkoç, Çine’de ailesi ile birlikte hayvancılık yaparak geçiniyor. 18 yıldır futbol oynadığını söyleyen Malkoç, olayla ilgili, “Herkes şike var diyor, ama karşımızda güçlü bir takım vardı. 28 gol yemek utanç verici ama, bir penaltı ve en az 20 de yüzde yüz gol kurtardım. Şimdi çarşıya bile çıkamıyorum. “Bana ‘O kadar gol yenir mi?’ diyecekler diye insanlardan utanıyorum. Kendimi feda ettim” diye konuştu.

***

Yukarıdaki haberde anlatılan olay 2007 yılında yaşandı. O zaman günlerce gündemin konusu olmuştu. Tarım Sanayi, sattığı için suçlanmış, Karpuzlu Belediye satın aldığı için....

“Karpuzlu’yu yönetenler satılık” imajı oluşturmaya çalışanlara hatırlatmak istedim. Onlar, satın almayı da bilirler. Şartlar neyi gerektiriyorsa öyle davranırlar.

Eğer onlara ilham verebilirseniz yaptıramayacağınız bir şey yoktur.

Sayın Tuğrul Ozan, sen büyük adamsın 5 yılda Aydın’ın en küçük ilçesi Karpuzlu’yu en büyük ilçesi yaparsın...

***

TAYFUN ŞAHİN BAŞARISIZDIR

Karpuzlu’dan söz etmişken kısaca Çine ile ilgili de bir değerlendirme yapmak istiyorum. Seçimler sonrası istifa eden MHP Çine İlçe Başkanı Kamil Ak, “Başarılıyız, oyumuzu artırdık” dedi. AK Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya da, “Hiç meclis üyemiz yoktu, 7 tane kazandık, başarılıyız” dedi. Bu durumda sanırım başarısız olan yüzde 55’ten fazla oy alarak seçimi kazanan CHP’nin İlçe Başkanı Tayfun Şahin oldu. İstifa etmesi gerekmez mi?

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.