Takip Et
  • 5 Şubat 2024, Pazartesi

Çerçioğlu, Dinç, Günel ve bazıları

Doğru tahmin ettin, AK Parti’nin ilçe adayları açıklanmadan seninle diyaloğa girmek istemedim. Gelen çok fazla bilgi var. Çerçioğlu’nun yakın ekibinin bile bana bilgi akıttığı bir ortamda, malzemesiz değilim. Sadece süzgeci doğru çalıştırmak için bazen seninle sohbetimize uzun aralar verebiliyorum.

CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Dinç ile ilgili düşüncelerinin bazılarına katılıyorum, bazılarına katılmıyorum. Ondan bahsetmeden bir konunun altını çizmek isterim. Çerçioğlu’nun trol çetesi çöktü. Çünkü trollerin büyük bölümü yaptıkları paylaşımlar ve yazdıkları yazılardan dolayı mağdur oldu. Mesela Durmuş Tuna şuan cezaevinde. Fatih Akkentli’nin hala cezaevinde olmaması Çerçioğlu’ndan daha üstün bağlantıları ve ilişkileri olmasından kaynaklı. Gerçi ona verilecek en büyük ceza Söke Belediye Başkan Adayı yapmamaktı. Bu cezasını da Çerçioğlu bizzat kendi eliyle kesti. Bizlere, kamuoyuna karşı patronu adına kirli işler ve ilişkilerin içinden olan Akkentli, Çerçioğlu ile ilgili saflığının bedelini ağır ödüyordur. Polat Bora Mersin, İbrahim Gürdal ve Barış Altıntaş gibi daha niceleri kahramanlıklarının cezasını çekiyor. Kimi tenzil etti, kimi terk.

Yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı Önder Yeğen ya da Ercan Çerçioğlu’nun yazdığını Özlem hanımın yakın çevresinin bildiği, CHP’de siyasi unvan sahibi kuklaların okuduğu metinler fazla yayılamıyor. Mustafa Dinç gibi birkaç itibar kat sayısı düşük kişiler tarafından ancak açıklama olarak kamuoyu ile paylaşılıyor. Mustafa Dinç’in İl Başkanı Hikmet Saatçi’ye üç harfli bir kelimeyle hakaret ettiğini parti içinde ve Çerçioğlu çevresinde bilmeyen yok. Mustafa Dinç’ten rahatsız olduğu için genç ve orta yaşlı partili kadınların seçim çalışmalarına katılmadığı yönünde yoğun bilgi akıyor. Sosyal medyada Mustafa Dinç’in “sapık” olduğunu alenen yazan hesaplar var. Ekran görüntüleri sana da geliyordur. Efeler ilçesinde seçim çalışmalarında Mustafa Dinç kaynaklı sorunlardan dolayı kadın desteği yetersiz kaldığı için Germencik’ten destek alınıyormuş. Germencik’te kişisel itibarı nedeniyle çalışamayan partili bir kadının Efeler çalışmalarında gezdirilmesinin Anıl Yetişkin’e fayda mı, zarar mı verdiği CHP içinde tartışma konusu. Senin anlayacağın Mustafa Dinç’in makamı ve unvanı olsa da sözüne en yakınındakiler bile itibar etmiyor.

Biliyorsun Özlem Çerçioğlu türlü baskılarla Nazilli Belediye Başkan Adayı Gamze Yolcu Metin'in adaylıktan çekilmesini sağlamıştı. Gamze hanıma yapılan baskıların detaylarını sana sonra anlatacağım. Şimdi daha önemli ve daha büyük bir kavgadan bahsedeyim. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile Çerçioğlu'nun, adli kurumlara yansımak üzere çatıştığını duyuyorum. “Aydın Büyükşehir Belediyesinin Kuşadası Belediyesinden alacağın olan 15 milyon TL civarında bir tutarı Özlem Çerçioğlu, Ömer Günel’den istedi. Verdiği süre içinde para gelmez ise icraya vermekle tehdit etti” diyor önemli bir kaynağım. Biliyorsun Ömer Günel de Aydın Büyükşehir Adayı Adayı olarak anketlerde CHP tarafından sorulmuştu.

Belediye personeline verilen yüzde ellilik zam mutlu etmedi. Çünkü Çerçioğlu’na inanmıyorlar. Yüzde elli diye duyurduğu zammın hesaplarına çok farklı yatacağını biliyorlar. Bugüne kadar yerine getirilmeyen vaatlerin, sözleşmede yer alan ama uygulanmayan maddelerin bundan sonra da uygulanmayacağını biliyorlar. Çerçioğlu’nun seçim önü ağızlarına bir parmak bal çaldığını, o balın da çok acı olduğunu tecrübe etmişler. Yerine kim seçilirse daha huzurlu ortamlarda çalışacaklarından da oldukça eminler. Huzursuzlukta, baskıda, sürgünde vb. konularda zirveyi tattıklarının farkındalar.

Özlem Çerçioğlu kaybetme korkusunu o kadar çok yoğun yaşıyor ki; şu sıralar yıllardır her fırsatta parti içinde tabiri caizse dövdüğü, yerden yere vurduğu milletvekillerine yalvarır, yakarır durumda. Kendi medyası ve kalemleri üzerinden onlara mektuplar yazıyor. Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız ve Bülent Tezcan’ı seçim çalışmaları için sahaya davet ediyor. Çünkü CHP’liler Çerçioğlu’na oy vermiyor. Yaptırdığı anketlerde en çok onu bu durum huzursuz ediyor. İYİ Parti’nin CHP’li güçlü bir ismi Aydın Büyükşehir Adayı yapma hazırlığında olduğunu bilen, DEM’in de Aydın’da aday çıkarma ihtimalinin güçlendiğini anlayan Çerçioğlu, parti kongrelerinde Ozan Çavuşoğlu üzerinden baskıladığı, konuşturtmadığı Süleyman Bülbül’den medet umuyor.

Senin anlayacağın canım benim AK Parti’nin ilçe adaylarının kim olduğundan daha önemli bir durum var. Aydın’da bu seçim galiba birçok ilçede ve büyükşehirde AK Parti ve MHP adayları, İYİ Parti’nin adayları ile yarışıyor. DP adaylarından CHP’nin adayından daha güçlü konumda olanlar bile var. CHP’nin Aydın’daki kalelerinde bile büyük sallantılar yaşanıyor. Tek sebebi var Çerçioğlu’nun sadist ve narsist uygulamaları. Dün böyleydi, bugün de öyle. Kendi partilileri ve yol arkadaşları bile yarını deneme gereği bile duymuyor.

Atilla Dağıstanlı da köşesinden, “Adaylar kitap okuyor mu?” diye televizyonda program yapma daveti yazıyor. Neymiş entelektüel birikimlerini test edecekmişiz. Özlem Çerçioğlu, Anıl Yetişkin ile ellerinde kitapla poz verdi ya; oradan esinlenmiş. Elindeki kitabı okumuş mu onu sormak istiyor. Özlem Çerçioğlu 15 yıldır Aydın şehrinin canına okuyor. Hangi kitapları okuduğunun ne önemi var? Ha; gelecekse getir, tvDEN’de canlı yayında milletin huzurunda sor, soralım.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.