Takip Et
  • 10 Eylül 2016, Cumartesi

Sulandırmak

Türk Dil Kurumu'na başvurduğumuzda, üç karşılık çıkıyor ortaya;

- Sulu duruma gelmesini sağlamak

- Su veya başka bir sıvı katıp karıştırarak yoğunluğunu azaltmak

"Yoğurdu sulandırmak. Reçeli sulandırmak. Boyayı sulandırmak."

- Ciddiyetini, ağırlığını kaybettirmek

Karşılaştığım birisi söyledi; “Öngörülerin çok yüksek, bundan 10 gün önce söylediğini dün Cumhurbaşkanı valilerle yaptığı toplantıda dile getirdi. ‘Sayısal başarı uğruna FETÖ ile alakası olmayan kişiler alınırken, gerçek FETÖ’cüler dışarıda kol geziyor’ bu iş sulandırılıyor’ demiştin. Çok haklı çıktın” dedi.

Sevinmedim. Sevinemedim.

Gazeteciliğe yaklaşımım; “haber yazılmaz, yaşanır” şeklindedir.

Bütün işlerin yapılmaz yaşanır olduğuna inanırım.

Siyasetçisi, bürokratı, işçisi, iş verini her kim yaptığı işi yaşamıyorsa o iş sulanır, sulanıyor.

12 yıl Çine’de gazetecilik yaptım. O ilçede kimlerin FETÖ yapısı için olduğunu iyi bilirim. Kimlerin de olmadığını tahmin edebilirim.

Daha önce de yazdım. Madran Dağı’nın zirvesinde gerçekleştirilen Rüzgar Enerjisi Santralinden yaşananlarla biz, FETÖ’nün gerçek yüzünü görmüş yaşamıştık. Halka o zaman zulmedenlerin patronu Eski Çine Belediye Başkanı ve Eski CHP Aydın Milletvekili ile ortağı Bank Asya Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Cemaloğlu idi.

O dönem başka partilerin milletvekilleri, valiler, kaymakam, jandarma komutanı, hakim ve savcılar FETÖ için o ilçede seferber olmuş, millete kan kusturmuştu. Sadece bir hakim ile bir savcıya işlem yapıldı. Büyük patronlar dahil, her biri dışarıda kol geziyor.

Utanmadan beni arayıp “yazılarında haberlerinde beni yazma, mesleki manada sıkıntı yaşıyorum” deme pişkinliğine sahip olanlar da var aralarında.

Bana göre; zulmünü yaşadığım, zulmüne şahitlik ettiğim FETÖ’cüler dışarıda gezdiği sürece, bu iş sulanıyordur. Kendimden örnek verdim ama birçok insan böyle düşünüyor. Yüz yüze görüşmelerimizde de bunu dile getiriyor.

Bir öngörümü daha paylaşayım. Yukarıda bahsettiğim olay ve birçoğuna karışmış olan önemli kişileri korumak için bu iş daha çok sulandırılmaya devam edecek.

FETÖ’cüler ne denli vatan haini ise bu işi sulandıranlar ve sulandırılmasına göz yumanlar da o kadar haindir. Devletin ilgili kurum ve makamlarını kendisi ve yakınlarını aklamak için aşındıranlara dikkat edin.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.