Takip Et
  • 16 Eylül 2013, Pazartesi

Muhalefete muhalefet

Ülkemiz siyasetine son yıllarda egemen olan çok yanlış bir anlayış var. Bu anlayış yerel anlamda ilimize de sirayet etmiş durumda. "Siyaset sadece seçim dönemlerinde yapılır" düşüncesi büyük bir sıkıntı doğuruyor. Beraberinde, "Seçimde söylenen her yalan ve seçimde kazanılan her para mubahtır" zihniyetini doğuran bu anlayış; ilçelerimize, ilimize ve ülkemize büyük kayıplar yaşatıyor.

 

Ne yazık ki; bu anlayışın getirdiği alışkanlıklar gereği muhalefet de, sadece seçim döneminde yapılıyor. Halkın, 'Muhalefet etsin, seçileni denetlesin' diye 5 yıllığına görev verdikleri, 4 yıl boyunca sadece el kaldırıp indiriyor. Seçimler yanaşınca da, "çaldılar, soydular!" diye ortalığı ayağa kaldırmaya çalışıyor. Ne kadar çalışırsa çalışsın ortalık ayağa kalkmıyor. Ortalık biliyor ki, yakın gelecekte seçim var ve bunlar seçimlik muhalefet yaklaşımı...

 

Hem, muhalefet etmenin şekli sadece basın açıklaması yapmak ve gazete haberleri ile rakibe yüklenmek olmamalı. Muhalefet eden, yanlışların önüne geçmek için seçim dönemini beklemeden halka ve yargıya da gitmeli. Sadece karşına 4-5 gazeteci alıp konuşarak muhalefet etmek ne yazık ki, çaldığını, soyduğunu, kaynakları yazık ettiğini iddia ettiğinin ekmeğine yağ sürmekten öteye geçmiyor.

 

Muhalefet edenlerin rakiplerinin başarılı olduğunu, savunmuyorum. Aksine çok başarısız olduklarını, Aydın'ın hak ettiğinden çok daha az hizmet gördüğünü ve hak ettiği yerden çok daha geride kaldığını haykırıyorum. Aydın'ı yönetenler ne denli başarısızsa, onların başarısızlıklarına yıllarca suskun kalan ve seçim yaklaşınca misyonunun farkına varanlar da o kadar başarısızdır. Hatta suç ortağıdır.

 

Derdiniz, ortaklığınızın bu seçimler sonrasında da sürmesi ise devam edin. Aydın'ı kurtarmak istiyorsanız lütfen kendinize gelin ve seçim kazanacak ya da Aydın'a zarar verdiğini iddia ettiklerinizin görevine son verecek siyaset üretin. Rakibinizin aylar öncesinden sipariş ettiği adayları, karşısına çıkarırken bir kez daha düşünmeyi de ihmal etmeyin.

 

Siyaset akıl işidir. Bilekle, yürekle seçim kazanılmayacağını bilin. Kiminizin arkası, kiminizin de yüreği güçlü olabilir ama sizde hiçbir şey yoksa bunlara güvenmeyin...

Kendinizi çok geç olmadan bir kez daha sorgulayın.

Aydın için... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.