Takip Et

Kibir, Avukatlar Günü ve Savaş ve Dağ

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın seçim kaybı sonrası yaptıklarını konuşmak istemişsin. Anlattığın hemen hemen her şeyi ben de duydum. Kaplan, seçimin faturasını kime keseceğini bilemez haldeymiş.

“Beni aradı, ağız dolusu hakaretler ve küfürler yağdırdıktan sonra ‘ilçe başkanı olacağım, hepinizle uğraşacağım’ dedi” diyen muhtarlar da var, partililer de, iş insanları da, belediye çalışanına bile etmedik laf bırakmamış.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Kibir kaybettirdi. Milletimizin mesajını aldık. Sonuçtan çıkarmamız gereken dersleri çıkaracağız” türünden açıklamalar yaptığını hatırlatıyor, “Sen Nedim Kaplan’ın kibirli olduğunu, gönül kırdığını seçimden önce yazmıştın” diyorsun bana.

Koçarlı’da AK Parti Gençlik Kolları Başkanının hatta ilçe başkanın bile Kaplan’ın yakınları tarafından darp edildiği iddiaları da hoş değil. Yapmaz da, olması gereken şudur; Nedim Kaplan, Cumhurbaşkanının cümleleri ile bir açıklama yapıp işine, siyasetine devam etsin.

Yönettiği sürece dair bazı endişeleri, kaygıları, korkuları varsa da; seçimi iptal ettirmek, yeniden seçilmek için elinden geleni yapsın. Yargıdan korksun. Aydın’da başka emsaller korkmuyor olabilir ama onun korkması gerekir. Zafer Savcı’yı hatırlasın. Şimdiden sağlam avukat ve avukatlar tutsun.

Bugün 5 Nisan Avukatlar günü. Avukatlık mesleği ile ilgili bu farkındalık gününde hayatımızda çok önemli yer tutan bu insanları unutmayalım. Her biri inanılmaz donanımlı, bilgili ve iletişim guru olan avukatlara müthiş saygı duyuyorum. Doktorlar ve hukukçulara karşı acayip bir zaaf içindeyim. Bu iki meslekle ilgili de sana önemli bir tüyo vereceğim. Doktora hasta olduktan sonra değil, hasta olmamak için gitmelisin. Avukata da başına iş geldikten sonra değil iş gelmesin diye gitmen gerekir.

Seçimlere dair bana yazdığın bir diğer konuyu gelecek olursak, Türkiye genelindeki sonuca rağmen AK Parti’nin Aydın ve İzmir adaylarının parti oylarını artırdığı doğru. Hamza Dağ ve Mustafa Savaş seçimi kazanamadılar ama partinin itibarını ayakta tutmayı başardılar. Bu iki ilde başka adaylarla seçime gidilseymiş, seçim en az 10’ar puan daha geride bitecekmiş. Sana katılıyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.