Takip Et
  • 18 Mayıs 2015, Pazartesi

Yörük Ahmet ve Adnan Menderes

Uzun bir seyahate çıktığımızdan, Cuma ve Cumartesi günü yazamadığım için özür dilerim. Toplam 54 saatliğine Aydın’dan ayrıldığımız gezinin neredeyse 35 saati yolculukla geçti, ama değdi. Dünyanın dört bir yanından gelen madde bağımlılarının ve değişik rahatsızlığı bulunanların tasavvufla nasıl tedavi edildiğini gözleme fırsatı bulduk. Adını çok sık duyduğumuz, Adıyaman Kahta’da bulunan Menzil Köyü’nü ve buraya akın edenlerin yaşadığı cezbeye tanıklık ettik.

Yazamadığım iki günün birinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Aydın ziyaretine ilişkin değerlendirmelerimi paylaşacaktım. Diğerinde de CHP Aydın milletvekili adaylarını kızdıran CEO’yu, Kazım Demir’i yazacaktım. Sırayı kaydırarak devam edeceğim. Bugün, kendini ‘Yörük Ahmet’ olarak Aydınlılara takdim eden Başbakan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, başbakanlığı döneminde aynısını yapardı. Aydın mitinglerindeki konuşmasını Adnan Menderes ve demokrasi üzerine kurardı. Davutoğlu’nun farklı bir yaklaşım göstermesini beklemiyordum ama yine de bir sürpriz olur mu umuduyla mitingi izlemeye gittim. Kurguladığım gibi konuşmasına Adnan Menderes ve demokrasi egemendi. Aynı meydandan, “Şerefsizler” diye kendilerine yüklenen MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye, “Benim için şeref, kendi helikopterini, tankını yapmak ve uçağını yapıyor olmaktır” şeklinde yanıt verdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK’yı batırdığını anımsattıktan sonra, Aydın ile ilgili müjdelerini paylaştı. Ülkeyi en iyi kendilerinin yöneteceği iddiasında bulundu ve istikrarın sürmesi gerektiği vurgusu yaptı.

İncir ihracatını teşvik edeceklerini, Aydın’a hızlı tren getireceklerini, İzmir Antalya otobanını bir an önce hayata geçireceklerini, Aydın Şehir Hastanesinin 2019’a kadar tamamlanarak hizmete gireceğini, Adalet Sarayını yapacaklarını ve Didim-Bodrum arasındaki Turizm Yolunu yatırım programına aldıklarını söyledi. Aydın’ın teşvik uygulamasında uğradığı haksızlığı sonlandırmayı, Aydın’a havaalanı kazandırılmasını, Çine üzerinden Güllük’e uzanacak demiryolu projesini, yeni üniversiteler kurulmasını, serbest sağlık bölgesi ilan edilmesini ve daha bir çok Aydınlının beklediği yatırım ve hizmete ilişkin en ufak bir şey demedi.

Yazının girişinde bahsettiğim gezimiz sırasında geçtiğimiz illerin neredeyse tamamı Aydın’dan daha şanslıydı. Oralara yapılan yatırımlar ve verilen hizmetler Aydın’ı katlar seviyedeydi. Özellikle Başbakan Davutoğlu’nun memleketi Konya’ya yapılanlar ve kazandıranlar, asla ve asla Aydınla kıyaslanamazdı.

Anladığım şu ki Demokrasi Şehidi Merhum Başbakan Adnan Menderes’in Aydınlı olması, hizmetin önünde büyük bir engel. Aydın'dan oy isterken yatırım ve hizmete gerek yok. İstasyon Meydanından Adnan Menderes ve demokrasi vurgusu yapmak yeterli. Sizce bunu Aydın halkı yer mi?

Bence; yemez ve yemiyor.

Son bir kaç seçimin sonucu bunu ortaya koyuyor.

Aydın halkı hükümetten, Adnan Menderes ağıtının yanı sıra yatırım ve hizmet bekliyor. Yörük Ahmet’e de birilerinin bunu en uygun dille söylemesi gerekiyor. Sandıktan ders vermek, nereye kadar? İktidarın Aydın’a, Aydın’ın iktidar partisine tavrı ile ilgili istikrarın sürmesi; iki tarafa da yaramıyor. Bir taraf “oy yoksa hizmet yok” diğer taraf da, “hizmet yoksa oy yok” diyor. Anlayacağınız Yörük Ahmet’e 7 Haziran’da Aydın’da çok zor bir sınav bekliyor.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.