Takip Et
  • 27 Haziran 2016, Pazartesi

Ankara notları

Geçen haftanın ilk üç günü Ankara’da mesai yaptım. TBMM’de bütün Aydın milletvekillerini makamlarında ziyaret ettim. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan yurt dışında olduğu için sadece onunla görüşemedim.

AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz’ün anlattıkları birbirine çok benziyordu. Aydın’ın sorunlarını bildiklerini, çözüm için çalıştıklarını ve üç milletvekili birlikte hareket ettiklerini söylediler. Bölge hastanesi, Aydın-Denizli otobanı, adliye binası ve ilçelerin önemli ihtiyaçları ile ilgili yaptıkları çalışmaları ve geldikleri noktayı anlattılar. Sonuca ne kadar yansır bilmiyorum ama her birini gayretli gördüm. Mehmet Erdem’in, yatırım ve yatırımcılarla ilgili konulara yoğunlaştığını söylemesi dikkatimi çekti. Üçüncü dönemi olduğundan mıdır bilmem, “Muhakkak vardır bir bildiği” diye düşündüm.

'KEŞKE İKTİDAR PARTİSİNDEN OLSAYDI

CHP Aydın milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yıldız’ın çalışmaları ve anlattıkları da Aydın adına sevindirici gelişmelerdi. Aydın’ın önünü açacak, dünya çapında yer tutmasını sağlayacak projeleri bulunan Baydar’ı dinleyince, ‘Keşke iktidar vekili olsaydı’ ya da ‘Keşke partisi iktidarda olsaydı’ diye düşünüyorsun. Hocanın üstesinden gelmeyeceği görev, yapamayacağı bakanlık yok. Aydın için anlattıklarını, ziyaretlerimizi haberleştiren Naci Eriş’in yazacaklarında aktaracağız. Hüseyin Yıldız’ın Menderes Nehri'nin kirliliğine ilişkin araştırmalarına da bayıldım. Tebdili kıyafet Aydın’da hastaneleri dolaşarak gözlem yaptığını öğrenince de çok şaşırdım. Jeotermal ile ilgili yaklaşımlarında yalnız kalmaktan yakınması ise Aydın’a alışık bir durumdu, garipsemedim.

MHP’nin tek milletvekili Deniz Debboylu’yu partisi ile ilgili oluşan gündemden sıkılmış buldum. Bu durumun çalışmalarını gölgelediğini, medyanın sadece işine gelen taraftan bakıp bazı önemli gerçekleri de görmezden geldiğini söyleyen Debboylu’ya bu konularda hak verdim. Gerek görev aldığı komisyonlarda yaptığı çalışmalarını, gerekse verdiği kanun teklifi ve soru önergelerini çok takdir ettim. Sosyal medya paylaşımlarının herkes tarafından takip edildiği ya da takip edileceği yönündeki yanlış düşüncesi dışında, onu da üzerine düşeni yapan bir vekil olarak yerinde gördüm.

YAKLAŞIMLARA OY VERİYORUZ

Salı günü, AK Parti’nin grup toplantısını da izledim. Başbakan Binali Yıldırım’ın verdiği en önemli mesaj; “Doğuyu yeniden inşa edeceğiz, orada büyük bir kalkınma hamlesi başlatacağız” idi. Bizim paralar yine doğuya gideceği için açıkçası biraz üzüldüm. Sözde batıdayız ama bir havaalanımız bile yok. Hastanelerimizin durumu içler acısı. Birinci sınıf tarım arazilerimiz her geçen gün değişik bahanelerle yok ediliyor. Değer katılmadığı gibi değerleri yok edilen bir şehiriz. Dün olduğu gibi sanırım yarın da verdiğimizin yarısını bile alamayacağız. Çünkü paralar yine doğuya gidecek…

Bu düşünceleri kafamda yoğururken Bolu’ya iki havaalanı birden yapılacağı vaadini duydum, tamamen kahroldum. Yukarıda milletvekillerimizle ilgili çok olumlu cümleler kurdum, gördüklerim ve anlattıkları ile öyle bir kanaat oluştu. Kendi başımdan pay biçerek yola çıkıyorum, Aydınlılar olarak icraatlar istediğimiz gibi olmasa da yaklaşımlara oy veren bir toplum olduğumuzu düşünüyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.