Takip Et
  • 12 Ocak 2015, Pazartesi

Ön seçim vekil sayısını artırır

Haziran 2015’te yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için partilerde hareket arttı.

İlçe kongrelerini tamamlayan AK Parti, il başkanı adayını da belirledi. İlçe başkanları ve il başkanı genel merkez tarafından tespit edilen iktidar partisinde, milletvekilleri de aynı yöntemle belirlenecek. Olası başarısızlığın sorumluluğunu genel merkez şimdiden üstlenmiş durumda. Aydın’daki AK Partililer, yine rahat bir seçim geçirecek.

Cumhuriyet Halk Partisinde şu sıralar işler karışık görünse de bunun Haziran’a yansıması olumlu olacak. Çünkü CHP milletvekili adaylarını muhtemelen ön seçimle belirleyecek. Ön seçimde seçilen adaylar kadar, onları belirleyen üyelere de sorumluluk yüklenecek. Başarısızlık da başarı da onların eseri olacağı için, CHP’liler bu seçim sürecinde çok çalışacak. Ön seçimle yakalanacak sinerjiyle CHP, Aydın’da bir tane daha fazla milletvekili çıkaracak.

MHP, bana göre bu dönem Aydın’da oyunu en çok artıran parti olacak. Eğer halkın sevdiği, kabulleneceği adaylarla seçime giderse MHP, Aydın’da vekil sayısında da artış elde edecek. Genel seçimler öncesi bir de genel başkan değişikliği yaşanır, Meral Akşener partinin başına geçerse (parti içinde böyle bir beklenti olduğunu gözlemliyorum) MHP’nin Aydın’da birinci parti olma ihtimali bile var.

GAZETECİLİK GALİP GELECEK

Her seçim olduğu gibi bu seçim öncesi de mevcut gazeteleri ve gazetecileri kendi çıkarları doğrultusunda kullanamayan zümreler, çok sayıda niteliksiz adamı “sen gazetecimizsin” diyerek aramıza salacak. Onlarla mesleğimizin Aydın’daki etki gücünü azaltma hedefinin yanı sıra kendi işlerini yürütme becerilerini de ortaya koyacaklar. Önceki seçimlerde olduğu gibi süreç bittiğinde mesleği sürekli olarak icra edenler halk adına gazetecilik yapmaya devam edecek. Aramıza salınanlar da fedakarlık yaptıkları süreçteki emeklerinin tahsili için ya yakınlarını bir yerlerle yerleştirecekler ya da seçilmesine katkı sağladıklarının bültenlerini yayınlayıp basarak alacak tahsili yoluna girecekler. Halk için gazetecilik yapanlar, görevlerini sürdürecek. Seçimde kim kazanacak bilemeyiz ama seçimden sonra yine gazetecilik kazanacak.

TEŞEKKÜRLER

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir gün öncesi Başak Koleji’nden kutlamaya başladık. Öğrencilere gazeteciliği anlattık, sorularına yanıt verdik. Aydın’ın zincir olmayan tek eğitim kurumu Başak Koleji’nin Türkiye’de ilk, Vedik Matematik (Hint Usulü Çözümleme) uygulamasından da haberdar olduk. Sınavlarda süre kazandıran yöntemin fragmanını gördük. Filmi izlemek için öğrenci olmak gerektiğini de öğrendik. Güzel bir etkinlik ve değerli bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamasıydı, teşekkür ederiz.

Yine bir gün önce, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kokteyl düzenleyen ve basın emekçilerini bir araya getiren, bütün gazetecilerle tek tek konuşarak günlerini kutlayan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakçan’a ve basınla ilişkilerini yürüten Ahmet Varlık’a teşekkür ederiz.

Aydın Ticaret Odası, bu yıl da yerel basına sahip çıktı. Tanıtım Tırına Aydın’ın gazete ve dergilerini doldurup, Forum Aydın’dan tura başladı. Tüm ilçeleri gezecek olan tır, Aydın halkına Aydın gazetelerini tanıtacak. Günümüzü kutlarken ortaya böylesine değerli bir katkı da koyan AYTO yöneticilerine de teşekkür ederiz.

Bürolarımıza çiçek gönderenler, cep telefonlarımıza ve sosyal medya mesaj kutularımıza güzel dileklerini iletenler ve telefonla arayarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüzü kutlayan çok sayıda gazeteci dostuna da teşekkür ederiz.

Merhum gazetecilerin mezarlarını ziyaret ederek bu günün en anlamlı etkinliklerinden birine imza atan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı da özellikle teşekkür etmek isterim.

En büyük teşekkür okurlarımıza. Siz olmasanız, bizim gazeteciliğimizin ne anlamı var. İyi ki varsınız, iyi ki gazetelerimizi alıyor, internet sitelerimize ve mobil uygulamalarımıza geliyor, haber ve yazılarımızı okuyorsunuz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.