Takip Et

Vatandaş gazeteciliği

Vatandaşı içine dahil edemediğiniz bir işte başarılı olmanız neredeyse mümkün değildir. Gazetecilikte de vatandaşın işin içine dahil edilmesi başka mesleklere göre çok daha önemli ve kaçınılmazdır.

Denge Gazetesi’ndeki mevcut görevimden önce uzun yıllar çalıştığım Çine’de bunu ilke edindim. Hiç bir zaman telsiz dinlemedim ve kamu kurumlarındaki arkadaşlık ve dostluklarımı kaynağa dönüştürme çabası içinde olmadım. Sadece vatandaşla iç içe olmayı yeğledim ve hiçbir önemli gelişmeyi de atlamadım. Birçok sıcak olayda güvenlik güçleri ve sağlık ekiplerinden önce olay yerinde oldum. “Biz kaza yaptık” diye arayan da oldu, “beni bıçakladılar” diye bilgi veren de... İneği çalınan da arardı, komşusu ile kavga eden de.

Önceki gün Aydın’da çok önemli bir olay yaşandı. Türkiye’nin en büyük işadamlarından birinin helikopteri Karacasu yakınlarında sert iniş yaptı, içinde yaralılar vardı. Olay, emniyet birimlerine yansımadı, kimsenin haberi yoktu. Ta ki Nazilli Devlet Hastanesi’nde serum yiyen bir hasta beni arayana kadar. “Buraya birileri geldi, Karacasu yakınlarında helikopter düşmüş, onun içindeymişler” dedi. Bu bilginin hemen ardından ortalık ayağa kalktı. Nazilli Temsilcimiz Mehmet Ali Cintosun, olayı doğrulatır doğrulatmaz haber, internet sitemizdeydi. Kısa bir süre sonra da tüm Türkiye duydu. Zorlu Holding, akşam saatlerinde kaza ile ilgili açıklama da yaptı.

Aydın Denge Gazetesi’nin mail kutusuna, resmi Facebook sayfasındaki mesaj kutusuna ve büro telefonlarına gelen bilgilerin her biri vatandaş gazeteciliğine örnek olacak türden. Her birini önemsiyor ve değerlendirmeye çalışıyoruz. Ortaya çok da güzel haberler çıkıyor.

Nazilli’deki olaya dönecek olursak; gazetemizin köşe yazarı Mevlüt Günay ile Nazilli Temsilcimiz Mehmet Ali Cintosun, büyük birer teşekkürü fazlası ile hak ediyor.

En büyük teşekkür, her gün severek Denge okuyan, bildiği ve şahit olduğu şeylerin bu gazetede haber olması gerektiği bilinçaltına sahip olan okurlarımıza...

Yaşasın vatandaş gazeteciliği. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.