Takip Et
  • 10 Şubat 2014, Pazartesi

Ben demiştim

Bu sözün çok zararlı olduğunu düşünüyorum. 


Çünkü, istismar edildiğini hayatım boyunca yaşadım, gördüm.


Bir konuda ortaya attığı fikir dışındaki gelişmelere tahammülü olmayanlar çok kullanıyor. Hoş, bir çoğunun fikir diye ortaya attığının arkasında hep çıkar yatıyor. 


“Ben demiştim” cümlesinin arkasına sığınanlar, bunun için olumlu gideni olumsuza dönüştürmek için ellerinden geleni yapıyor. Çünkü onlar için önemli olan insanlığın, toplumun ya da oluşumun kazanması değil, haklı çıkmasıdır. Memleket kaybettikten sonra sen haklı çıksan ne olur...


Bunların bir de yalakaları var. 
- Demişti.
- Dememiş miydi?
- Zaten söylemişti...


Dalkavuklukta sınır tanımayan yalakaların da çıkarları söz konusu tabiki...


Kendine güvenmeyen, başkalarının sırtından geçinmeyi yani asalaklığı düstur edinenler, ya “Ben demiştim” diyor ya da böyle diyenlerin dalkavukluğunu yürütüyor. 


Hayatın bir çok alanında, “Ben demiştim” diyebilmek için ortalığı berbat edenlerle karşılaşabiliriz. Siyasette bu tiplerden çok fazla var. Alt tarafı bir oyu var, o da satılık. Kim kendisini haklı çıkaracaksa ya da haklı çıkmaya çalıştığının karşısındaysa ona verecek. İnandığı bir dava, verdiği bir mücadele yok. “Falanca aday olmazsa seçim kaybedilir” veya “filanca bu sıraya girmezse, zor kazanırsınız” gibi zırvalıyorlar. 


Seçime 50 gün kaldı. Adaylar, canla başla çalışıyor. Bütün partilerde, gururla “ben demiştim” diyebilmek isteyenlerin aşağı aşağı çekmeleri dışında süreç hızla ilerliyor. Kimi adaylar, süslü haberlerle halkı kandırmaya çalışıyor. Kimileri de, halkın içinde, onlardan biriymiş gibi canla başla çalışıyor. Futbol maçları öncesi tarafların birbirleriyle sohbetlerinde sıkça, “Hak eden kazansın” denir ya, bu seçimleri de hak eden kazanacak. 


“Ben demiştim” diyebilmek için oluşumunu aşağı aşağı asılanlar, inisiyatifini akrabası veya arkadaşı için kullananların zararı temsil ettiği kitle dışından başkasına olmayacak. Eğer gerçekten bu işi daha iyi yapacaklarına inanıyorlarsa, halka da zararları dokunacak. 


Seçim sonunda duygusal davrananlar ağlarken, aklını, enerjisini ve yüreğini kullananlar omuzlarda gezecek. 
Mezarlıklar, “ben demiştim” diyenlerle dolu ama hayat devam ediyor…


"HIRSIZ VE …"
Her kesimden yandaşlar, soruyor, “Bu seçimi kim kazanacak?” Ekliyorlar, “Siz gazetecisiniz, bilirsiniz” Aslında duymak istediklerini söylememizi bekliyorlar. Söyleyeyim o zaman, siz kazanacaksınız ama çok az farkla... Çok çalışmanız lazım. “Daha çok gıda, kömür, hediye dağıtın” demeyeceğim. Çünkü, bundan hoşnut olanlar olduğu gibi, “Onuruma, gururuma hakaret. Oyumuz da, biz de satılık değiliz” diyenler var. Çine’nin Bağlarbaşı Köyü’nden dün telefonla arayan vatandaş gibi... Bir de notu var, “Devletin malı deniz, yemeyen domuz” diyenlerin ve bu şekilde har vurup harman savuranların “hırsız ve ...” olduğunu düşünüyor. 
Haksız mı?

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.