Takip Et

Çine Devlet Hastanesi

Başhekim Mustafa Karatay’ı ziyaret ettiğinde, “Hoca, amelethaneye benim garının adını goy, 75 milyar verem” diyen Merhum Mehmet Tuncer’in sözlerini, “Maden Kralı’ndan Acil Servis Sözü” başlıklı haberle duyurmuş, 300 bin TL’ye mal olacak acil servis ve yoğun bakım ünitesini yapmayı vaat ettiğini aktarmıştım. Haber çıktıktan sonra geri adım atamamış ve bu sözünü yerine getirmek zorunda kalmıştı. 750 bin TL harcayarak vaadini yerine getirmişti. Çine’ye, eşi Münevver Tuncer’in de adının yaşayacağı önemli bir eser bırakmıştı. Yaptığım etik değildi, ama memleketin taşından toprağından para kazanan bu işadamına Çine halkı için para harcatmanın yolunun buradan geçtiğini biliyordum. Pişman değilim. Mehmet Tuncer’e Allah’tan rahmet, Münevver teyzeye de sağlıklı, uzun ömür dilerim.

Başhekim Hüseyin Akın döneminde oluşturduğumuz kamuoyu ile hayırseverlerin hastaneye yardım için yarışa girmesini de sağlamıştık. Çine Devlet Hastanesi ile ilgili yaptıklarımız fiziki ve mekanik şartların iyileşmesinden ibaret değildi. Göz doktoru olmadığı için ortalığı ayağa kaldırıyor, geçici görevlendirilen doktor gelmediğinde yedi düvele duyuruyorduk.

O dönemin siyasetçileri de yaptığımız haberlere kulak veriyor, uzman doktor sayısını artırmak için Ankara’nın yolarını aşındırıyor, canla başla çalışıyordu. Kısa sürede uzun yol kat edilmiş, çok sayıda uzman doktorun tayin olması sağlanmıştı. Bu anlattıklarımın gerçekleşmesi 7-8 yıl sürmüş, Çine Devlet Hastanesi önemli bir sağlık kuruluşu haline gelmişti. Çine’den Aydın’a (Efeler) giden hastaların ilçede kalması sağlanmış, bazı alanlarda Efeler’den Çine’ye hasta akışı başlamıştı.

Gazeteci olarak gelişmesinde hasbelkader pay sahibi olduğum Çine Devlet Hastanesi’nden son günlerde hep olumsuz haberler alıyorum. Uzman doktorların bir bir kaçtığını duyuyorum. Acil Serviste verilen hizmetten şikayetçi olanların sayısında büyük artış gözlemliyorum.

Bu yaşananların çok değişik sebepleri olabilir. Hastaneyi, ilçeyi ve ülkeyi yönetenlerin kendilerince makul açıklamaları da vardır. Bunları kaleme alıyorum diye birileri beni topa tutacaktır. Hiçbir şey Çine halkının sağlığından önemli değildir. O yüzden bu uyarıyı yapmak benim için büyük görevdir.

Çine’nin evladı olmakla her zaman gurur duyan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş başta olmak üzere etki ve yetki sahibi herkesi göreve davet ediyorum.

AK Parti’nin Çine’deki yöneticilerinden özel ricam da; “Gündeminiz, bugün hastanede kimin çocuğu işe girecek?” sorusuna cevap aramak değil, “Bugün hastanede kimin çocuğu, kardeşi, eşi, annesi, babası, ninesi ve dedesi hekim yetersizliği ve hizmet kalitesizliği nedeniyle ölecek?” kaygısına son vermek olsun.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.