Takip Et

Ercan Çerçioğlu Sarı Bina'da kamp mı kuracak?

Başlıkla ilgili söylediklerini yazının ilerleyen kısımlarında konuşalım. AK Parti Aydın Eski Milletvekili Mehmet Erdem’in sosyal medyasında paylaştığı Cuma mesajına takılmayı da nereden çıkarıyorsun?

Ne demiş Mehmet abi mesajında, önce ona bakalım, “Hayırlı Cumalar. Ya Rabbi! Bizi, seni seven, seni sevenleri seven, senin sevdiğin kullarından eyle!” Galiba haklısın biraz zorlamış.

“Sevmek istiyorum, sevilmek de…” mi demiş, “Biz sevelim ama sen de bizi sev” mi mesajı vermiş? Ben de işin içinden çıkamadım.

Sen de zorlama, ben beğeni yaptım sadece. Dilersen, “Hayırlı Cumalar sevgili vekilim” filan yazabilirsin. Sevgisiz bir şey ne olur yazma, ayıp olur sonra.

Bu arada söz Mehmet Erdem’in sevgiye susamış Cuma mesajından açılmışken, bir gözlemimi aktarmak isterim. Mehmet Erdem ve AK Parti’nin eski vekillerinin birçoğu ile eski teşkilat il ve ilçe başkanları bu seçim çok iyi çalışmıyorlar mı?

Hem büyükşehir hem de ilçe adayları ile sahada canla başla koşturduklarını görüyorum. Birçoğunun performansı mevcut görevdeki teşkilat başkanlarınınkini geride bırakacak türden.

Hoş, mevcutların içinde “Kazanıyoruz galiba, ne yapacağız?” diye ayılıp bayılanlar, kendisi aday yapılmadığı için olası zafere ortak olmak istemediği için istifa edenler yok değil. Çalışıyormuş gibi ucundan tutanlar da az değil. Efeler, Nazilli, Söke ve Çine ilçe başkanlarını tenzih ediyorum.

Gelelim Ercan Çerçioğlu meselesine. Biliyorsun kendisi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun eşi ve Aydın’ın en büyük kapitallerinden de birisi. Fakir edebiyatı yapan Çerçioğlu’nun bu durumuna gölge düşmesin diye görünür değil.

Arkadaşlarının Aydın Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarına çok sayıda fatura kestiğini biliyoruz. Hatırlarsın, Fatih Atay istifa ederken, “aynı firmaya bizim 25 dolara yaptırdığımız aynı işi Aydın Büyükşehir 100 dolara yaptırıyor” diyerek, büyük bir yolsuzluğa işaret etmişti. Bu ihaleyi alan firmaya Ercan Çerçioğlu’na yakın bazı firmaların naylon faturalar kestiği iddia ediliyor. Ercan bey aslında işleyişte var, sadece halk görmüyor.

Biliyorsun Özlem Çerçioğlu, ekibinden büyük gol yedi. Hepsi makam mevki bekleyen siyasi yol arkadaşları, Ercan bey olur vermediği için aday olamadı. Asil bir yaklaşımla elamanlarının avam kalmasını isteyen Çerçioğlu ailesi, bu yüzden seçime girerken büyük sıkıntılar yaşıyor.

Özlem Çerçioğlu’nun Ercan Bey’e, “Seçim dönemleri sıkıntıyı ben çekiyorum ama böreğini sen yiyorsun” minvalinde sitem ettiği söylentileri yayılıyor. Bunun üzerinde Ercan Çerçioğlu’nun seçim döneminde süreci yönetmek için Sarı Bina’da kamp kuracağı konuşuluyor.

İçeriden bir kaynağım da, “Belediyeyi arkada Ercan Çerçioğlu ile Önder Yeğen yönetiyor. Halk Özlem hanımı görüyor, onu biliyor” diyor.

Hani birileri çıkıyor, “Özlem Çerçioğlu’nun ailesi çok zengin, belediyenin olanaklarına ve parasına ihtiyacı yok” diyor ya; gerçek hiç öyle görünmüyor. Sadece ASKİ’ye fatura kesen firmaların hikayesini bir dinlesen, şaşırır kalırsın.

Senin anlayacağın AK Parti’de bazı aktif teşkilat görevlileri (Truva atları), “kazanıyoruz” endişesi yaşarken, Çerçioğlu’nun ailesi ve yakın çevresinde “kaybediyoruz” telaşı hâkim.

Dün Genel Başkan Meral Akşener tarafından açıklanan İYİ Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı ve ilçe adaylarının iddialı isimler olması, şehirde siyasi denklemi çok değiştirdi azizim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.