Takip Et
  • 4 Aralık 2014, Perşembe

Aydın’ın malları – 2

Tam bir ay önce, 4 Kasım 2014’te “Aydın’ın malları” başlıklı bir yazı kaleme almış, Aydın İl Özel İdaresi’nin mallarının Aydın Büyükşehir Belediyesi yerine başka kurumlara, hatta başka illere verildiği iddialarına değinmiştim. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin olması gerektiği gibi hizmet verememesinin yegane nedeninin İl Özel İdareye ait malların devri ile alakalı olduğu yönde halka yoğun bilgi verildiğini aktarmıştım. Aynı yazıda, Aydın Valisi’nin Aydın’a ihanet ettiği yönündeki iddiaların ilin her karışında dillendirildiğini belirmiştim.

Aydın Valiliği ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bu iddiaların doğruluğunun teyit edilmesi ya da yanlı olduğunun ispatı için görev düştüğünü belirterek, kamuoyuna resmi bir açıklama yapılması gerektiğini vurgulamıştı.

O açıklama, Aydın Valiliği’nden geldi ve aynen sizlerle paylaşıyorum:

Aydın Büyükşehir Statüsüne kavuştuktan sonra İl Özel İdaresi, belde belediyeleri, köyler ve ilçe belediyelerin mal ve personel dağıtımı Aydın İl Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunca gerçekleştirildi.

Özel İdareye ait mal ve personellerin büyük çoğunluğu Büyükşehir Belediyesine verilirken Efeler ve diğer ilçe belediyelerine de konusuna göre mal ve personel dağıtımı gerçekleştirildi.

200 ton mazot ve yüklü miktarda benzin Büyükşehir Belediyesine verildi. Özel İdareye ait 81 iş makinesinden; 11 adet Dozer, 16 adet Greyder, 8 adet lastik tekerli ve paletli yükleyici, 5 adet Ekskavatör, 5 adet Hidrolik Kırıcı, 3 adet Kırıcı Hattı, 4 adet Kanal Kazıcı Yükleyici, 6 adet Vibrasyonlu Silindir, 4 adet Traktör, 2 adet Forklift Çatalı, 2 adet Bakım Silindiri, 1’er adet Forklift, Araç Üstü Bomlu Vinç, Asfalt Plenti, Sabit Asfalt Tesisi, Asfalt Isıtma Tankı, Asfalt Ön Süpürgesi, Bitum Tankı, Araç Üstü Kompresör olmak üzere 78 adet iş makinesi Aydın Büyükşehir Belediyesine;

1’er adet Lastikli Ekskavatör, Hidrolik Kırıcı ve Kanal Kazıcı Yükleyici olmak üzere 3 adet iş makinesi Efeler Belediyesine devredildi.

Özel idareye ait 29 aracın; 18’i İlçe Belediyelerine verilirken; 43 adet Kamyon, 3 adet Su Tankı, 2 adet Treyler Tır, 4 adet Asfalt Distiribütör, 2 adet Semi Treyler, 2 adet Asfalt Roley Tank olmak üzere toplam 56 adet Aydın Büyükşehir Belediyesine; 1 araçta Efeler Belediyesine verildi.

Toplamda ise 1475 aracın 559’u İlçe Belediyelerine,513’ü Aydın Büyükşehir Belediyesine,178’i Efeler Belediyesine verildi.

Aydın genelinde 20.066 adet taşınmazın ise 10.419’u İlçe Belediyelerine,4894’ü Aydın Büyükşehir Belediyesine,1942’si Efeler Belediyesine,

10’u kamu kurumlarına ait olduğundan devre tabi olmazken, 2846’sı Maliye Hazinesi’ne devredildi.

Efeler Belediyesine eski Aydın Belediye binası tahsis edilirken, Çiftlik Jeotermal Sahası da yasal olarak jeotermalle ilgili iş ve işlemlerden YİKOB sorumlu olduğundan, Aydın’daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı hizmetlere verilmek üzere herhangi bir ihale ve satışa tabi olmaksızın, Büyükşehir Belediyesi dahil Aydın’a kim ne hizmet etmek istiyorsa bu hizmetlerde kullanılmak üzere Aydın Maliye Hazinesi’ne devredildi.

Not: Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden de açıklama geldiğinde onu da paylaşacağım.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.