Takip Et

CHP’nin DEM ilişkisi Aydın’da nasıl kurgulanıyor?

Şu sıralar arayı açtık. Sorun sadece benden kaynaklanmıyor. Sana bir şeyler anlatırken, içini doldurmam gereken durumlar var.

Siyasetin bu denli hareketli olduğu ortamda yemek tarifi ve kitap tavsiyesi yazınca da bozuluyorsun. Bilgi istiyorsun.

AK Parti cephesi ketumluktan kırılıyor. İlçe belediye başkan adayları şuana kadar açıklanmadı. Belki de haftaya kaldı.

MHP ilçe adaylarını açıkladı, saha çalışmaları tam gaz devam ediyor. Özellikle Söke adayı Tekin Yavuz ile Efeler Adayı Burak Pehlivan’ı yoğun görüyoruz.

İYİ Parti açıklamadığı adaylar için Cumhur İttifakını ve CHP’yi bekliyor. Bir de kendi çalışmalarını olabildiğince sakin ve akıllı yürütüyor. Aydın’da sürprizi İYİ Parti yapacak. Fatih Atay’ın adaylığı büyük ivme yarattı. Sırada Süleyman Toyran ve Esat Ergüler’in durumunun netleşmesi var. Sonra da büyükşehir adayını belirleyecekler.

CHP cephesi karışmaya devam ediyor. Özlem Çerçioğlu için şehirde “deneyimli” yerine “kıDEMli” diyorlar. CHP’nin DEM (HDP) ilişkisi gizliden yürütülüyor. Germencik ve Didim’de belediye başkanlığının bile verilebileceği konuşuluyor.

CHP’nin DEM’lileri belediye meclis üyesi yapmak için bulduğu yöntemi seninle paylaşayım; ÇYD, ADD, Alevi Kültür Dernekleri gibi bazı sol derneklerden oluşan “Türkiye Platformu” kurmayı ve DEM adaylarını bu platform üzerinde almayı planlıyorlar.

Sen sanacaksın ki, CHP Türkiye Platformunun verdiği isimleri meclis üyesi yapacak. Gerçekte o platformda adı geçen derneklerin böyle bir hakkı olmayacak, listeler DEM’den gelecek. Söke Alevi Kültür Derneği Başkanı neden istifa etti sanıyorsun. Bu ilçede istifa eden CHP ilçe başkanının yerine atanan kişiyi ve hakem oğlunun durumunu incele, ne dediğimi anlarsın.

Sana daha net ve daha açık bilgiler aktaracağım, bunun için biraz beklemen lazım. Sıkılırsan bu süreçte La Casa de Papel Berlin bölümlerini izleyebilirsin.

İlk dizideki profesör karakterini o dönemin AK Parti Aydın İl Başkanı olan Aydın Milletvekili Ömer Özmen’e benzetirdim.

La Casa de Papel Berlin bölümünde de bende Aydın’ı çağrıştıran bir sahne oldu. Son bölümde çaldıkları mücevherleri Türkiye’de Ercan adında birine teslim ediyorlar. Tarihi eser ve değerli ürün kaçakçılığı konusunda ismin çağrıştırdığı kişiyi zihnim aramaya başladı.

Senariste kim sufle vermişse, konuya hakim olmalı. Sen ne düşünüyorsun? 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.