Takip Et
  • 22 Ekim 2014, Çarşamba

AK Parti – Demokrasi

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, selefi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duble yollar ve hizmetleri ile anılacağını belirterek, “Ben de demokrasi ile anılmak istiyorum” diyerek işe başladı.

Geçtiğimiz hafta AK Parti’de delege seçimleri yapıldı. Yakın zamanda ilçe kongreleri başlayacak. İlçe başkanlarını ve ilçe yönetimlerinin belirlediği kişiler delege oldu. Kongrelerde de genel merkezin işaret ettiği tek adayla ilçe başkanları seçilecek. İl başkanı da yine tepeden inme yöntemle belirlenecek. Genel seçimlerde de milletvekili aday sıralaması genel merkez tarafından yapılacak. Yapılan seçimler tamamen prosedür...

Demokrasi ile anılmak isteyen Davutoğlu’nun, icraatı ile söyleminin tezat oluşturduğu bir durum yaşanıyor. Geçenlerde bir ilçede AK Partili yetkin isimlerle tesadüf ettik. Kongreler konu olunca, “Dert etmeyin. AK Parti’de il başkanını gözdeleri ilçe başkanı, ilin gözde milletvekilinin gözdesi il başkanı, genel başkanın gözdesi de milletvekili olur” dedim. Ortamdaki en yetkin AK Partili, “Öyle değil; partimizde ya başa bağlı olacaksın ya da başa baştan bağlı olana bağlı olacaksın” diyerek düzeltme gereği duydu.

Bu yazıyı yazdığım sırada seminerdeydim ve eğitmen, tezatlıklarla denge oluşturmanın, tasarımdaki önemini anlatıyordu.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.