Takip Et

Ozan’ın sazı, Çerçioğlu'nun gazı, Gamze'nin nazı

Aydın’a ilk kez gelenlerin içine düştüğü ve bedelini deneyimleyerek ödediği iki yanlışı anlatıp durmandan bıktım artık senin. Neymiş efendim; Sokaklardaki turunçları portakal sanıp soyup, yemeye kalkıyorlar ve tatsız bir deneyim yaşıyorlarmış. Aynısı zeytinde de oluyormuş. Dalından kopardıkları zeytini yemeye kalkıyor, acı bir tecrübe ediniyorlarmış.

Benden de Aydınlıların acı acı deneyimledikleri Çerçioğlu dönemlerine ilişkin konuları gündeme getirmemi istiyorsun. İtiraf edeyim, seninkiler daha eğlenceli. Çünkü onlar gerzek konular, benim anlattıklarım gerçek meseleler. Gerzeklik ve gerçeklik arasında yapılan yanlış seçimlerin bedeli turunç kadar ekşi, dalından kopan zeytin kadar acı sonuçlar ortaya koyuyor.

Bana Özlem Çerçioğlu ile Anıl Yetişkin’in ellerinde İlber Ortaylı’nın Cumhuriyet’in Doğuşu adlı kitap olan birbirlerine bakarak poz verdikleri yapmacık fotoğraf karesini atıyor, “yorumla” diyorsun. Kendimi, önüne kemik atılmış, “tuuutttt” denen tazı gibi hissetsem de, bu isteğini yerine getireceğim.

Canım benim, önemli olan kitabın kabı değil içinde yazanlardır. Eğer, Cumhuriyet ve doğuşu ile ilgili kitapların içini okumuş olsaydı Özlem hanım, bugün Yılmaz Büyükerşen gibi muamele görürdü. Bir de İlber Ortaylı’nın Aydın’da fuar alanı olmadığı için çadırda kan ter içinde kalmasını, “Bu şehirde niye fuar alanı yok, çadırda fuar mı olur?” tepkisini ne çabuk unutmuş?

Unutmamıştır da, “Aydın halkı ne yapsam yiyor” düşüncesine güveniyor. Bu kez öyle olmayabilir. Kulağıma gelenlerden önce yaşananları anlatayım sana; Özlem Çerçioğlu eskiden kendi partili belediye başkanları ile seçimlerden sonra kavgaya başlardı. Bu kez adaylarla seçilmeden kavgaya tutuştu. Seçimden sonra kavgalardan mağdur olan Aydın’ın ilçeleri, seçimden önce başlayan kavgaların sahipleri kazanırsa ne kadar rezil olur; tahmin bile edemezsin. Bunları sonra konuşalım.

Özlem Çerçioğlu seçimi kazanamayacağını anlayınca biliyorsun İzmir adayı olmaya çalışmış, partisinin İzmir örgütü kazan kaldırmış, kendisini kabul etmemişti. İYİ Parti’nin de aday çıkaracak olmasıyla iyice tutuşmuş, Aydın’ı DEM’lemek için her türlü tavizi verecek adımlar atmaya başlamıştı. Geçtiğimiz haftalarda DEM Parti Genel Merkezine (genel başkanından habersiz) ziyarette bulunarak Aydın’da aday çıkarılmaması hususunda zemin kovaladığı senin de kulağına gelmişti. Aydın’da Özlem Çerçioğlu’nu istemeyen, Antalya’da da istemedikleri Muhittin Böcek tekrar aday olan DEM’in Aydın’da büyükşehir belediye başkan adayı çıkaracağı bilgisi galiba doğru. DEM’in terör örgütüne yakın kanadı Çerçioğlu’ndan memnun iken, siyasi kanadının hoşnut olmadığı ve onların da Aydın’da onurlu bir duruş gösterme hazırlığında olduğunu ikimiz de duyuyoruz.

Çerçioğlu’nun seçimi kazanabilme çabaları sürerken, olası kayıp için hazırlık yaptığını da biliyoruz. Daire başkanlarını toplayıp, “Pürüzlü işlerinizi temizleyin, bu örgüt ve genel merkez ile işimiz zor, kaybedebiliriz” dediği iddialarını tüm kamuoyu duymuştu.

Sıcak asfalt işleri de hızlandı. Amacın hizmet olduğunu sakın düşünme çünkü asfaltı piyasanın dört katı fiyatına yapıldığını CHP’den istifa ederken Fatih Atay açıklamıştı. “Bizim ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin 25’e yaptırdığını 100’e yaptırıyor” demişti. Biz de kalan 75’in Nazilli’de bir iki firmanın kestiği naylon faturalar ile ihale kuranlara döndüğünü aktarmıştık.

Başka altın vuruşlar da yaşanıyormuş. Aydın Muğla yolu üzerinde otomobil, inşaat ve otelcilik sektöründe faaliyet gösteren firmanın arazisi, pek de yasal olmayan yollardan imar tadilatına sokulmuş. Bu alana yapılacak olan otelin önü açılmış. İşi takip ettiği iddia edilen Çerçioğlu’nun yakın çalışma arkadaşı Ozan Çavuşoğlu bu firmanın Kuşadası’daki tesislerinde viski partileri veriyormuş. Aydın’a yağan yağmurla oluşan taşkınlar sonrası ASKİ’ye ulaşamayan vatandaşların ev ve iş yerleri zarar görürken, sorumlular viski partilerinde cirit atıyormuş.

Geçen gün bir muhtarla sohbet ettim, tam 10 yıldan bu yana Çerçioğlu’nun telefonlarını açmadığını ifade etti. “Peki nasıl hizmet talep ediyorsun?” dediğimde, Özlem hanıma ulaşamayınca Ozan Çavuşoğlu’nu aradıklarını asla telefonlara cevap vermediğini çaresiz şekilde Fatih Atay’dan yardım talebinde bulunduklarını, ASKİ’nin işi olmasına rağmen Efeler Belediyesinin kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.

Gelelim Efeler’e…

Çerçioğlu’nun kafasındaki plan Ozan Çavuşoğlu’nu Efeler Belediye başkanı yapıp 10 yıldan beri ulaşamadığı belediyeye ulaşmakmış. Malum siyaseten tecrübesiz olan Anıl Yetişkin bunun için de biçilmiş kaftan. Meclis üyelerinin dahi Ozan Çavuşoğlu tarafından avukatı, berberi, hısmı, akrabası olarak yazıldığı gelen bilgiler arasında.

Kaybetme korkusu ile yanıp tutuşan Çerçioğlu, Nazilli adayını herkesin içinde fırçaladığı yetmiyormuş gibi bir de değiştirilmesi için büyük uğraş veriyor. Tezcan destekli Bülbül bu uğraşına karşı gelse de, Nazilli Adayı Gamze Hamın kampanya çalışmalarına başlamakta gecikiyor olması Çerçioğlu’na umut veriyor.

Bir de Çerçioğlu, Nazilli adayını kimsenin tanımadığını iddia ediyormuş. 2002’de ilk milletvekili adayı olduğunda da Çerçioğlu’nu kimse tanımıyordu. O tanınmayan Çerçioğlu’nun bu şehrin üstüne karabulut gibi çökeceğini, yıllarını ve kaynaklarını yok edeceğini kim bilebilirdi ki?

Haksız mıyım?

Anlayacağın Aydın'da CHP Ozan'ın sazı, Çerçioğlu'nun gazı, Gamze Yolcu Metin'in de nazı ile karşı karşıya. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.