Takip Et
  • 28 Ekim 2019, Pazartesi

Bence Topuklu Efe

Akademik yılı açılış töreni öncesi ADÜ’de yaşandığı iddia edilen, başka açıdan görüntülerle yaşanmadığı anlaşılan Mustafa Savaş’ın, Özlem Çerçioğlu’na omuz attığı yaygarasının bende oluşturduğu bir soru var.

Topuklu Efe mi, aciz bir kadın mı?

Özlem Çerçioğlu, bu tür mevzularla gündeme getirilecek aciz bir kadın değildir. Korunmaya muhtaç hiç değildir. Aydın halkının seçtiği belediye başkanıdır ve korumaya muktedirdir. Bu soruya benim cevabım: Topuklu Efe’dir.

Son zamanlarda jeotermal tartışmaları başta bir çok konuda suskun kalan Çerçioğlu’nun ivmesi biraz düşmüştü. Tecrübeli bir siyasetçi olduğu ve sık sık kamuoyu araştırmaları yaptırdığı için bunu kendisi de biliyor. İvmesini yükseltecek bir malzeme lazımdı onu da ele geçirdi ve kullandı. Twitter’da trend topik oldu. Taraftarlarının sosyal medyadaki aidiyetini test etti. Yandan görüntüler bunu iyi destekledi. Önden görüntüler gelince işin seyri değişti ama konu omuz atmadan adapsızlığa evirildi.

Protokol yürüyüşlerinde, toplu fotoğraf çektirmelerde böyle şeyler hep olur. Sorun bu kişinin Mustafa Savaş olmasıydı. Mehmet Erdem ya da başka bir AK Partili aktör olsa böyle bir tepki vermezdi. Zaten müsaade istendiği anda değil kişinin Savaş olduğunu fark ettikten sonra kendini kenara atması bunu net gösterdi.

Çerçioğlu, benzer bir hadiseyi 2014 yılında Recep Taner ile de yaşamıştı. 2019 seçimlerinde Haluk Alıcık üzerinde de benzer siyaset yürütülmüştü. “Kadına yapılacak şey değil” cümlesi, Aydın tabiriyle artık kabak tadı verdi. Kadınların desteğini almak için işe yarayan bir yöntem belki ama artık Aydın’da prim yapmaz. Ancak örgütlü bir algı çalışmasıyla Aydın’ı ve Aydınlıları Türkiye’de rezil ve madara eden girişimler olur.

KAÇ KADIN YETİŞTİRDİ?

Kadın oylarını devşirmek için zaman zaman mağdur edebiyatı yapan Özlem Çerçioğlu, üçüncü dönem belediye başkanı, öncesinde milletvekilliği de var. Bu sürede etkin olduğu partide ve yönettiği kurumlarda kadınların önünü ne kadar açtı, kaç tane kadın yönetici yetiştirdi, İYİ Parti’den listeye girenler dışında Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde kaç kadın meclis üyesi var? Neredeyse tüm belediye başkanlarını kendisi belirledi. İlçelerde bir tane kadın belediye başkanı var mı? Yok! Yok! Yok!

Çerçioğlu, kadından ve kadınlıktan alan ama vermeyen bir politikayla cinsiyetini ve hemcinslerini sömürüyor. Niteliksiz işlerde çalışan kadını oluşturmak kadar, yöneten kadın bir kitleyi var etmek de görevi; isterse bunu yapabilir.

MUSTAFA SAVAŞ

Mustafa Savaş, Recep Taner ve Haluk Alıcık gibi Çerçioğlu’nun kadınlık üzerinde mağdur etmeye çalıştığı bir siyasetçi olarak Aydın tarihine geçti.

Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı olan Savaş’ın devlet yönetiminde önü açık bir aktör olduğu Ankara kulislerinde konuşuluyor. Görüntüler Çerçioğlu’na omuz atmadığını gösteriyor. Çerçioğlu, son seçimde HDP desteği 70 binden fazla oy olmasa koltuğu kaptıracağını gördüğü Savaş’a siyasi çelme attı, atmaya çalıştı.

Aydın’ın ihtiyacı olan politika bunlar değil. Şehrin çok sorunu, problemi ve ihtiyacı var. Giderilmesi, çözülmesi ve karşılanması için birbirlerinden faydalanmak yerine kayıkçı kavgalarına girişmek şehri kaybettiriyor. Aydın’da kimse kimseye omuz da atmasın, çelme de... Destek atsınlar, bir birlerine omuz versinler. Uzayan kolun bizden olması için çalışsınlar. Yalandan, dümenden, örgütsel algılarla değil müspet olgularla gündeme gelen; trend topik olan bir şehir olalım. Biz birbirimizi yedikçe; dışarından birileri kaynaklarımızı yemeye, şehrimizi de yenmeye devam eder.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.