Takip Et
  • 25 Ocak 2021, Pazartesi

Mesele köftecilik değil

Bizim ekip Aydın Büyükşehir Belediyesi işletmesi Turistik Park’ın 10 TL’ye ekmek arası köfte sattığının haberini yapmış.

Haberde bu durumun zaten zor günler geçiren ancak paket satışlarıyla eş ve çocuklarını bakabilen esnafı daha da zora düşürdüğünden, haksız rekabete yol açıldığından bahsedilmiş.

Haber, iki açıdan yerinde bir haber. Zorda olan esnafa bu yapılmaz, halkın parasıyla sadece Yemek Sepeti kullanacak kadar durumu iyi olan dar bir zümreye de hizmet edilmez.

Bu haber yayımlandıktan sonra sosyal medyada Çerçioğlu, trollerine gazetem ve bana yönelik bir sürü hakaret ve küfürler yazdırmış.

Küfür ve hakaret içermeyen birini paylaşayım, “Halkın ucuz köfte yemesi zoruna mı gitti?” diyor.

Hayır gitmedi. Aydın BŞB aynı hizmeti, aynı fiyata Köşk’ün Başçayır, Karpuzlu’nun Tekeler, Çine’nin Dutluoluk, Kuşadası’nın Kiraz, Karacasu’nun Yazır, Nazilli’nin Dolar mahallesindeki vatandaşa götürüyorsa, destek bile olurum.

Çünkü bu satış ya zararına ya da hileli?

Büyükşehir hileli mal satmamalı, dar bir bölgede ‘gel al’ ya da seçkin Yemek Sepeti kullanıcılarına özgü hiç yapmamalı.

Sadece belli bölgede, belli zümreye, belirli sayıda esnafın üstüne basarak yapıyorsa; Denge haber yapar, sadece teşekkür etmeye programlı olan esnaf örgütlerinin temsilcileri suskun kalabilir ama biz eleştiririz.

Çerçioğlu’nun Efeler’deki lokantacı, aperitifçi vb. paket servis yapan esnafla tek derdi, onu yakından tanımaları ve gerçek yüzünü iyi biliyor olmalarıdır. Bunu bir kaçı dile getirmiş, kuşları ona uçurmuştur. Yoksa ayar vermesini, rekabete girmesini gerektirecek başkaca bir durum olmamalı...

Necati Ülker’in “Bu dünya neden dönmeye devam ediyor biliyor musunuz çocuklar?” sorusundan sonra verdiği şu cevabı aklıma geldi; “Bilinmeyenler bilinenlerden çok olduğu için!”

Özlem Çerçioğlu bunca başarısızlığı, beceriksizliği, belediye kaynaklarını şahsi reklamı, intikam hırsına yönelik kullanıyor olması, FETÖ, FETÖ Borsası bağlantısı, yolsuzluk, ihaleye fesat, edimin ifası gibi iddialara rağmen nasıl orada durmaya devam ediyor?

Çünkü bilmeyenler, bilenlerden çok olduğu için.

Köfte satışı gerçekten hileli ya da zararına mı?

Onun muaddelini esnafın temsilcisi başkanlar çıkarsın, açıklasın. Yapmazlarsa bakarız.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.