Takip Et
  • 28 Mart 2020, Cumartesi

Denge Aydın’ın at sineğidir

Siyasetçiler ve kamu yöneticileri “at” gazeteciler “at sineğidir”

At sineğinin görevi de atın daha hızlı koşmasını sağlamaktır.

Denge Gazetesi Aydın’da bu görevi yerine getirmek için vardır.

Bazen sorduğu tek bir sorunun yarattığı etki, yapıştığı At’a depar attırmaktadır.

Uyuşuk kamu görevlisi ve yöneticilerini harekete geçirmektedir.

Güçlü bir Aydın için toplumsal kuvvete, kuvvet için enerjiye, enerji için harekete, hareket için heyecana, heyecan için de aşka ihtiyaç vardır.

Neşet Ertaş, “Aşk ile koşan yorulmaz” der. Aşkını yitirmiş, yorgun bir tablo çizen kamu yöneticisi, belediye başkanı uyarılmalı ve uyandırılmalıdır. Bu görev; bizzat biz at sineklerinindir.

Koronavirüs (Covid 19) ile mücadele edilen bu günlerde kamu idarecisi ve belediye başkanlarının akıllı, planlı ve çok çalışmasına ihtiyaç vardır.

Dünden önce koronavirüsle ilgili 16 günde (11-26 Mart) 14 twit atan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, dün 1 günde aynı konuda 8 twit atmıştır.

Bununla kalmamış Twitter’da parayı basınca öven hesaplarda twitler attırmıştır.

ÇÜNKÜ; dün Denge Gazetesi Facebook sayfasında yaptığı ankette şunları sormuştur;

“Geçen yıl 31 Mart yerel seçimleri öncesi Aydın’da siyasi gerginliğe neden olan, yaşlı ve hastalara sağlık ve kişisel bakım desteği sunan, ihtiyaç sahiplerinin gıda, yakıt ve barınma ihtiyaçlarını karşılayan AYBA’nın (Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Ağı) adını, koronavirüse karşı etkin mücadele yürütülen bugünlerde hiç duydunuz mu? Köyde, kentte AYBA ekiplerini göreniniz oldu mu?”

Bir de “Çerçioğlu koronavirüsün ciddiyetini anladı” eleştirel başlıklı haber yayınlamıştır.

DENGE TEHDİTLERE BOYUN EĞMEZ

Denge Medya Grup, Denge adının hakkını vermek için gayret etmektedir. “Sadece bizimle çalışırsan ihya ederiz, herkese eşit davranacaksan seni yok ederiz” tehditlerine boyun eğmemiştir, eğmeyecektir.

Boyun eğip, “İhya” olmayı bekleyenler; göreviniz Denge’yi dengelemektir. Dalkavukluk etmek için Denge’ye ölçüsüz yüklenirken şunu da unutmamalısınız. Bindiğiniz dal; Denge’dir...

Gazeteci için “Kamunun bekçi köpeği” de denir. Bu hatırlatmayı da yaptıktan sonra; Denge’yi ve haberciliğini itibarsızlaştırmak için sosyal medyadan ölçüsüzce sallayan tetikçilere seslenmek isterim. Size saygı duyuyoruz. Hemen hemen hepiniz ekmeğinizin derdindesiniz. İçinizden bazıları sülalece aynı kaptan besleniyorsunuz. Demem o ki; siz de bizim gibi köpeksiniz. Biz kamuyu siz de sahibinizi bekliyorsunuz.

ARADA SOKRATES’İ YAD EDELİM

Felsefenin  babası Sokrates de kendini at sineğine benzetirdi. Tatsız biçimde ısıran yapışkan, rahatsız edici ama zarar vermeyen bir sinek.

Ama kendisi  zarar vermediğini düşünse de Sokrates’in  sürekli sorgulaması ve akıl yürütmesi Atina’da birilerini rahatsız etti.  Sonunda tanrılara yeterince saygı göstermemek,  gençleri otoriteye karşı gelmeleri için yoldan çıkarmak gibi gerekçelerle mahkemeye verildi. Büyük jüriyi oluşturan 501 yurttaşın yarısından fazlası Sokrates’in  cezalandırılmasını istedi. 70 yaşındaki  Sokrates af dilemek bir yana   ömür boyu bedava yemekle ödüllendirilmesi  gerektiğini söyleyerek  Atinalıları iyice kızdırdı. Sonunda   baldıran otu zehiri içirilerek idam edildi.

Günü kurtarmaya çalışan dalkavuklar ile sadece sahibinden beslenenden semiz köpeklere özenmek yerine öldükten 2 bin 500 yıl sonra bile insanlığa ışık tutan SOKRATES’i örnek almayı tercih ederiz.

O GÖREV BİZİMDİR

Koronavirüs belasından en az zararla, en hızlı şekilde kurtulmak için evde kalmanız tavsiyemizdir. Haberleri biz size getiririz. Aşkı, heyecanı ve hareket kabiliyeti olduğu sürece atları koşturma görevi bizimdir. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.