Takip Et

Güle güle Mehmet Amca

Birkaç hafta önce aradığında, “Kocaeli’ne kızlarımın yanına gidiyorum. Gazetenizi alamayacağım. Sen benim için biriktirir misin? Geldiğimde alırım. Çünkü çok merak ediyorum” demişti.

Yaz aylarında Akbük’te, kış aylarında da Nazilli’de her gün bayiden Denge alırdı. Fikir, eleştiri, öneri ve övgülerini sürekli yapardı. Nöbetçi eczaneler listesinin sıkı takipçisiydi. Pazar gazete çıkmadığı için Cumartesi gazetesinde Pazar Günü nöbetçi eczanelerini muhakkak koymamız gerektiğini sık sık telkin ederdi.

“Denge, benim mesleki manada hayallerimi gerçekleştiriyor, sizinle gurur duyuyorum” cümlesinin, bize kazandırdığını tarif edecek ifade şeklini bulamıyorum. Eşine, dostuna gazetemizle ilgili söylediklerinin ve girdiği her ortama sohbetiyle Denge’yi de sokma çabasının hakkını asla ödeyemeyiz.

Belki çok aktif çalışmıyordu ama iyi bir gazeteciydi. Gözlemleme ve yorumlama yeteneği örnek alınacak türdendi. Aydın’a ve sektörümüze hakimiyeti, yakın takibinin sonucuydu. Kişilerle ilgili tespitlerinde hiç yanılmadı.

ÖR-Koop Müdürü Ünal Önal Beyefendi’nin facebook’tan paylaştığı mesajla öğrendim vefatını. Öldüğüne üzülmedim. Çünkü fani dünyadan er ya da geç göçüp gidecekti. Lakin ayrılığı yakıyor yüreğimi. Nazilli’ye ve Akbük’e gittiğimde göremeyecek ve sohbet edemeyecek olmam, telefonla arayıp tenkit ve önerilerde bulunamayacağını bilmem hüzünlendiriyor beni.

Mehmet Panayırcı amca, güle güle.

Seni çok ama çok özleyeceğiz.

Ruhun şad, mekanın cennet olsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.