Takip Et
  • 18 Eylül 2023, Pazartesi

Uslu dur tamam mı?

Sohbetlerimiz sürekli şehrin gündemine kaydığı için başka konuları seninle çok konuşamadık. Özellikle mesleğim ve sektörümle ilgili sana anlatmam gereken çok şey vardı.

Sohbetimiz genel seçim sonrası ve yerel seçim öncesi başladığı için siyasi gelişmeler, şehrin öncelikleri ve ihtiyaçları nedeniyle bir türlü o mevzulara gelemedik.

Türk İnternet Medyası Birliği adında bizim meslek birliğimiz var. Cumhurbaşkanı kararı ile kurulan ülkedeki 53. Birlik. Mesleğimizin odalaşması ile ilgili de atılan ilk ciddi adım.

Önümüzdeki günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Eczacılar Birliği gibi büyük bir organizasyona dönüşmeye namzet bir oluşum.

Başını da Dr. Süleyman Basa çekiyor. Ben de 104 kurucusundan birisiyim. Türkiye’nin her yerinde ve dünyanın da bir çok yerinde temsilcisi bulunan bir yapı olduk.

Cuma günü Dr. Süleyman Basa aradı. “RTÜK ve BRAF ‘Dezenformasyon ve Dijital Medya Okuryazarlığı Çalıştayı’ düzenliyor. Birliğimizi temsilen katılır mısın?” dedi.

Söz konusu memleket ve meslek oldu mu, biz duramayız. “Tabi ki de başkanım, katılacağım” dedim. Uluslararası bir çalıştay ve önemli katılımcıları var.

Radyo Televizyon Üst Kurulunu (RTÜK) biliyorsun. BRAF’ın açılımı; Black Sea Broadcasting Regulatory Authorities Forum (Karadeniz Yayıncılık Düzenleyici Otoriter Forumu)

Sana BRAF hakkında internet sitesinden aldığım şu bilgiyi de vereyim;2008 yılında kurulan Karadeniz Yayıncılık Düzenleyici Otoriteler Forumu, Karadeniz Bölgesi'nde bilgi, düşünce ve deneyim paylaşımı sağlayan bir platformdur. BRAF, üye otoriteleri arasında hâlihazırda mevcut olan işbirliği ve dayanışma kültürünün daha ileriye taşınmasını desteklemekte olup; 12 üyesi ile birlikte bölgede, yönetişim ve kamu yararı konularında bilgiye ulaşma hakkı ve haber alma özgürlüğünün sağlanması alanlarında koordinasyon sağlamaktadır.

BRAF’ın Genel Sekreterliği görevini RTÜK Üst Kurulu Üyesi Gazeteci Deniz Güçer yürütüyor. Deniz Hanımın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan çalıştayın çok güzel çıktıları da olacaktır.

Çalıştayı ve çıktılarını seninle ilerleyen günlerde paylaşacağım. Bu organizasyon için Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri Antalya’da olacağım. Seninle Cuma anca kavuşabileceğiz.

Ben yokken sen konu ve soru biriktirmeye devam et. Başkalarının kişisel emellerine hizmet eden duygu ve düşünceleri satın almama konusunda ne yapman gerektiğini zaten biliyorsun.

Bu şehre ettikleri kötülüklere karşı çıktığımız için bizimle düşman olanların paralı askerlerinin ve kalemşörlerinin zihnine zehir ekmesine de asla müsaade etme.

Biliyorum çok meraklısın, her şeyi bilmek ve hızlıca sonuç almak istiyorsun. O yüzden ben yokken uslu dur, tamam mı? 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.