Takip Et

Buharkent Tarım Çalıştayı İzlenimleri-4

Buharkent Tarım Çalıştayı’nın öğleden sonraki bölümü sunum ile ilgiliydi.

Çalıştayın sunum bölümünün yönetimini gazetemiz “Hasattürk”ün Yazı İşleri Müdürü ve Türkiye Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği Genel Başkanı İsmail Uğural yaptılar.

İlk sunumu belagatli konuşması ile Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Doç Dr. Renan Tunalıoğlu yaptı.

Sunum, altı bölümden oluşmakta idi: Yetiştiricilik, işletme sorunları, sofralık zeytin üretimi ve sorunları, işletme kaynaklı sorunlar, kalite ve markalaşma sorunları, pazarın yapılarından kaynaklanan sorunlar, çözümler.

İncir Masası'nın sunumunu Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Doç Dr. Ferit Çobanoğlu yaptı. İncir ile ilgili ortaya çıkan düşünceler, Dünya Geneli Taze ve Kuru İncir Üretim Durumu, Dünya Geneli Taze ve Kuru İncir Dış Ticaret Durumu, Dünya Geneli İncir Üretici Fiyatlarının Karşılaştırılması, Türkiye İncir Üretim Durumu, Türkiye Geneli Taze ve Kuru İncir İhracatının Analizi, Aydın İlinde İlçelere Göre İncir Üretim Durumu, Türkiye Geneli Taze İncir Fiyatları, Taze İncir Üretimi ve Pazarlaması Konusunda Önerilebilecek Başlıca Konular, Kuru İncir Üretimi ve Pazarlaması Konusunda Önerilebilecek Başlıca Konular, Sonuç ve Öneriler’den oluşmaktaydı.

Üzüm Masası'nın sunumu, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Yard. Doç Dr. Mustafa Çelik tarafından gerçekleştirildi.

Üzüm Masası'nın sunumunda Buharkent üzümcülüğü SWOT analizi yöntemi ile ele alındı. Buharkent üzümcülüğünün güçlü ve zayıf yönleri, Buharkent açısından fırsatlar ve tehditler ayrı bölümler halinde yer aldı.

 

Her sunumun ardından salonda bulunanlara söz verilerek pek çok konunun aydınlanması sağlandı.

 

Buharkent Tarım Çalıştayı, aynı zamanda bir ilke de ev sahipliği yaptı.

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu arasında 2012 yılında imzalanan “Hatıra Ormanı” projesi kapsamında imza altına alınan “protokol'' , Buharkent Tarım Çalıştayı’nda hayata geçirildi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ile Buharkent Ziraat Odası Naim Özdamar arasında imzalanan protokol ile 60 dekarlık bozuk orman sahası 29 yıl süresince Buharkent Ziraat Odası’na tahsis edildi.

Ayrıca Buharkent ilçe sınırları içinde kalan bozuk ormanların ceviz ormanı sahalarına dönüştürülmesi için mutabakat beyan edildi.

Konuşmaların ardından izleyicilerin soruları cevaplandı. Son olarak çalıştayın katılımcılarına ve destek verenlere plaket ve katılım belgesi verildi.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.