Takip Et
  • 31 Mayıs 2019, Cuma

İSLAMI HALKA NİYE ANLATAMIYORUZ?

11 ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine geldik. Şimdi günümüzdeki İslam’a bir bakalım.

Diyanet İşleri Başkanlığı var. Bu kurumun Türkiye’de 90 bin camisi vardır. Ve bu camilerin hepsinde İslam anlatılmaktadır. Bir de dini eğitim veren kurumlarımız var, okullarımız var. Türkiye’de şu anda 853 adet imam hatip lisesi mevcut durumdadır. Bunlar gençlere dini eğitim vermektedir. Bu okullarda şu anda 1 milyonu aşkın öğrenci bulunmaktadır.

86 adet de Türkiye’de ilahiyat fakültesi ve yüksek İslam enstitüsü bulunmaktadır. Bütün bu kurumlar İslam’ı anlatmaktadır, ilave olarak bir takım dini dernekler ve İslami vakıflar vardır. Bunlar da Türk halkına İslam’ı anlatmaktadır. Bir de ayrıca cemaatler ve tarikatlar vardır, bunlar da mensuplarına İslam'ı anlatmaktadır. Yani irşad çok büyük yoğunlukta icra ediliyor. Bu durumda dışarıdan bazı insanların bir şeyler anlatmasına gerek var mı? Olmaması gerekir diye düşünüyorum. Hiçbir devirde olmadığı kadar televizyonlar ve gazeteler dini yayınlara yer veriyor.

Ben bu yaşa geldim. Hiçbir devirde radyoların, televizyonların ve basının bu yoğunlukta İslami konulara bu kadar yoğun yayın yaptığını görmedim.

İslam’ın amacı nedir? İnsanları ıslah etmek ve kötülüklerden korumaktır. İslam da sabittir ki, Kur'an ve İslam layıkıyla anlatıldığında mutlaka insanları Islah eder. Zayiat Suresi 55’inci ayet diyor ki “ Siz öğüt verin, İslamı anlatın mutlaka insanlar bundan nasibini alacaktır" Peki bu kadar anlatılan İslam bir netice vermiş midir? Son on yılda suç oranı %434 artmıştır. Yerinde saymamıştır. Bütün uyuşturucu maddeler yasaktır. Dinimizde sakıncalıdır. Peki ne olmuştur, uyuşturucu madde kullanımı %678 artmıştır.

Fuhuşun ne denli çirkin bir günah olduğunu anlatmıyorlar mı? %734 fuhuş artmıştır.

15 milyon icralık aile vardır Türkiye’de. Yukarıdaki rakamlar Türkiye İstatistik Kurumu’nun yani devletin rakamlarıdır. Devletin başında kendisine dini bütün olarak niteleyen ve dindar bir nesil yetiştirmekten dem vuran kişiler olmasına rağmen bu durum sizi şaşırtmıyor mu? Bu toplum niye ıslah olmamıştır?

Mümine, Müslümana ne vermiştir bu anlatılanlar? Yoksa anlatmasını bilmiyorlar mı? Hani her zaman her fırsatta Türkiye’nin %99.9'u müslümandır diyorlar ya, acaba gerçek öyle mi? May anket şirketinin 35 ilde 13 bin 750 kişiyle yaptığı ankete göre:

Allah’ın kitap gönderdiğine meleklere inanan %75, inanmayan %15, bilmeyen %10. Yani herhangi bir dine inanan insan sayısı en fazla %75. Daha vahim rakamlar da var. Evinde Kur'anı Kerim olan ve okuyan % 25. Evinde Kur’an-ı Kerim olan ama okumayan %32.%10’unun ise gündeminde din ve kutsal yok. Elinde Kur'an olan, okumayan da dahil %55. Allah’ın bir peygamber gönderdiğine inanan insan sayısı %63. Her konuda Hazreti Muhammed’i örnek almam diyen %20, inanmıyorum diyen %9, yüzde %8'inin de gündeminde yok! Bunların toplamı %17'dir. Kadere inanan %55, %15 kaderci, %15 'İnsan kendi kaderini kendi hazırlar' diyor. %10 inanmıyor, %5 bilmiyor. O ne ki! Öldükten sonra dirileceğine inanan %73. %10 hesap gününe inanmıyor. %10 dirileceğine inanmıyor, %8'inin umrunda değil… Bu sonuçlar tam doğru olmasa bile durumun hiç de iç açıcı olmadığı ortada. Bırakın bu sonuçları, imam hatiplerde namaz kılan öğrenci, hatta ilahiyatta durum ne, onu bir araştırın bakalım sonuç ne çıkar. Genç nesil deistliğe ve ateistliğe doğru kaymaktadır. Acaba bunda kerameti kendinden menkul bazı şarlatan hocalar ile ‘Kıçıma su kaçtı orucum bozulur mu?’ diyen zihniyetin sebebi var mıdır?

Ramazan ayında her akşam televizyon ve radyolarda konuşan hocalar saçma sorulara saçma yanıtlar vereceklerine Müslümana adam gibi nasıl yaşanacağını ve kul hakkının ne olduğunu anlatsalar her şey çok da güzel olacak… Büyük telaşlara kapılarak kendilerini günah nehirlerine atanların sayısı her geçen gün artıyor.

Hepinize iyi hafta sonları sevgili Denge okurları. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.