Takip Et
  • 17 Mayıs 2019, Cuma

KIYI BELEDİYELERİ VE SÖYLEMLERİ

YSK yalnız İstanbul seçimlerini iptal etmedi, kendi içtihatlarını da göz ardı ederek kendini de iptal etti. Saygınlığını sıfırladı.

Bir zarfta dört adet oy var ve sen bunlardan sadece birini sandık teşekkülünde yanlış var diye iptal ediyorsun. Tüm dünyada alay konusu olursun.

Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanlığı, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı gibi ulvi görevlerde bulunmuş bir kişi… Teravih namazından çıkarken bir vatandaşın “İstanbul seçimleri niye iptal oldu?” sorusuna, “Oyları çaldılar” yanıtını veriyor. Resmen aklımızla alay ediyor. Şimdi biz sormaz mıyız:

Kim çaldı? Nasıl çaldı? Çalanlar nerede? Çalanlara ne ceza verildi? Çalma işlemi gerçekleşirken YSK ve güvenlik, istihbarat ne yapıyordu? Çaldıranlar kim? YSK kararında niye çalanlardan bahis yok?

Eğer bu sorulara sade, anlaşılır, akılda kalıcı yanıtlar verilemezse çaldılar kelimesi bumerang gibi sözü söyleyeni vurur.

Ak Parti YSK’na seçimlerin iptali için başvurduğunda aşağıdaki nedenleri sıralamıştı:

1-Oyların çalınması

2-İptal edilen oyların kontrolü

3-Sahte seçmen eklenmesi

4-Yığma seçmen yönetimi (Başka yerlerde olan seçmenlerin bir bölgeye toplanması)

5-Taşıma seçmenler

6-Kayıt tutanaklarındaki kaydırmalar

7-Tutanak sonuçlarının değiştirilmesi

8-Sandık teşekkülünde kamu görevlilerinin olmaması(bazı sandıklarda)

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerini iptal ve yenileme kararını 'sandık kurulu başkan ve üyelerinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmaması' nedeniyle aldı. Yani 36 gün yapılan araştırmada Ak Parti’nin sunduğu 8 maddeden 7’sinde bir şey bulunamadı. 8’inci maddeden yenileme kararı çıktı.

Peki sandık kurullarını kim atıyor? Seçim kurulları ve bu atanan kurullara 2 Mart tarihine kadar itiraz süresi var. Siz itiraz etmiyorsunuz, YSK atamalar doğrudur diyor. Öyleyse dağ niye fare doğuruyor?

16 yaşında bir lise öğrencisi Berkay Gezgin; 16 Nisan günü Ekrem İmamoğlu’nun Bakırköy mitingi sırasında koşarak, parti otobüsüne yanaşarak “Ekrem abi, her şey çok güzel olacak” diyerek seçim sloganının mucidi oluyor.

Artık ok yaydan çıkmıştır, herkes konuşmaya başlıyor.

Bodrumlular 23 Haziran günü kar yağacağını açıkladılar. Kar yağışı yanında arada kum fırtınası da eseceğini, bu nedenle o tarihte kimsenin Bodrum’a gelmemesini istediler.

Bozcaada sakinleri, 23 Haziran günü bir köpek balığı saldırısı beklediklerini, özellikle İstanbul’dan geleceklerin dikkatli olmasını duyurdular.

Alanya’da 7 bin sene önce sönmüş bir yanardağın harekete geçmeye başladığı, Haziran ayının 23’ü gibi patlama ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. Ayvalık, Cunda, Sarımsaklı esnafı 23 Haziran’da İstanbul’dan gelenlere servis yapılmayacağını, otellerde yer verilmeyeceğini, umumi tuvaletlerin kapalı olacağını açıkladılar.

Çeşme Belediyesi tarafından 23 Haziran’da denize girmenin yasak olduğu, Hatay’da lokantaların tadilatta olduğu, Mersin’de nemin rekor kıracağı, Eskişehir’de müzelerin kapalı olduğu, Adana’da sıcaklığın 150 derece olacağı yetkililerce açıklandı.

Çanakkale Belediyesi; “23 Haziran’da gelmezseniz daha sonra sizi peynir helvasıyla iskelede karşılayacağız”

Muğla Belediyesi; “Sizleri 23 Haziran'da sandığa sonra tatile bekliyoruz”

Kuşadası Belediyesi; “23 Haziran’da İstanbullulara kapalıyız”

Edremit Belediyesi; “23 Haziran’da demokrasi tatili nedeniyle bir günlüğüne kapalıyız”

Akhisar Belediyesi; “Zeytinin başkenti Akhisar’da zeytinyağları yollara savruldu ve tehlike arz ediyor. Temizlik 23 Haziran gecesine kadar sürecek”

Fethiye Belediyesi; “Üzgünüz, Kabak koyumuz başta olmak üzere bütün cennet koylarımız 23 Haziran’da kabak tadı verecek”

Marmaris Belediyesi; “23 Haziran’da kara delik Marmaris’teki tüm İstanbulluları yutacak”

Mübarek Ramazan ayında teravih çıkışı mesnetsiz yalana başvurursanız, böyle ti'ye alınırsınız tüm yurtta!..

Neyse umuyorum “Her şey çok güzel olacak”

Hepinize iyi hafta sonları değerli denge okurları.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.