Takip Et
  • 14 Ağustos 2015, Cuma

ADÜ Konuk Evi

Gençliğin bilgiyle buluştuğu üniversite sloganıyla öğretimine devam eden Adnan Menderes Üniversitesi yoluna 6 fakülte,3 enstitü, 3 yüksekokul, 14 meslek yüksekokuluyla devam ediyor.

90’lı yıllarda Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı Turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksekokulu olarak kurulan okul 1992 yılından itibaren bağımsız üniversiteye dönüştürülmüştür. Bu gün itibariyle otuz bini aşkın öğrencisiyle öğretime devam etmektedir.

Turizm Yüksekokulu iken Müdürleri Ramazan beyle samimiyetimiz nedeniyle okulu yakından tanıma fırsatı bulmuştum. Aynı zamanda Aydın liglerinde mücadele eden Donatımspor 9 branşta mücadele veriyordu. Sporcularımızın çoğu yüksekokul öğrencilerinden oluşuyordu. Daha sonra Üniversiteye dönüşünce de bu durum devam etti. Ramazan bey iyi bir voleybol oyuncusu idi ve Donatımspor’un Voleybol takımı yöneticisiydi. O zaman ki voleybol takımında Aydın Emniyet Müdürü Şevket Ayaz da oynuyordu.

Üniversite kurulduktan sonra bir gün bir yemek vasıtasıyla genel sekreter Ertan Serdar’la tanıştık. İkimizin de aynı okul mezunu olduğumuzu öğrenince daha da samimi olduk. Ertan Serdar üniversitelerin sosyal tesislerinin çok kapsamlı olmasını savunuyor ve Üniversite kampüsünün yer aldığı tepeye döner bir sosyal tesis amaçlıyordu. Daha sonraları Üniversite rektörü Cezmi Öncüer ile tanıştık. Üniversite tabir caizse derme çatma bir gecekonduyu andırıyordu. Matbaası yoktu, rektörlük binası Aydın lisesinin eski binalarından birinde kalıyordu. Tıp Fakültesi ve hastanesi eski devlet hastanesinin bir bölümünde çalışma zorluğu yaşıyordu. Derken çok görkemli rektörlük binası ve yine göz alıcı sosyal tesisleri devreye girdi. Sosyal tesisler gerçekten göz alıcıydı.

Aydın’a hakim bir tepeye konuşlandırılmış, yazlığı ve kışlığıyla temiz, hijyenik hizmet veren bir tesisti. Bizim boş zamanlarımız hemen hemen bu tesislerde geçiyordu.

Genel Sekreter Ertan Serdar beyin öngördüğü gibi tesis sadece üniversiteye değil Tüm Aydın’a hitap ediyor ve hizmet veriyordu.

Aradan yıllar, yıllar geçti geçenlerde samimi bir arkadaşımın düğünü için Aydın’a gittiğimizde gece evimize dönmek yerine ADÜ konuk evinde kalmayı düşündük. Eşimle ben sosyal tesislerde kalarak hem eski günleri yad edecek hem de güzel bir nostalji yaşamış olacaktık.

ADÜ konuk evine geldik resepsiyondaki hanıma kimliklerimizi verdik oda numaramızı öğrendik ve asansöre yöneldik ama asansörün çalışmadığını gördük nedenini sorduğumuzda lakayt bir tavırla ‘’Akşam düğün vardı çok inildi çıkıldı’’ dendi. Benim bildiğim asansörler zaten inip çıkmak için değil midir? 202 nolu odaya girdiğimizde sultan palamuttan kalma bir klima , eğri büğrü bir televizyon, 2 kişilik bir yatak her taraf dökülüyor.

Sabah kalktığımızda eşimle kahvaltı salonuna indiğimizde durum daha da berbattı. Kahvaltı edilen masalar öylece bırakılmıştı.

Kahvaltı peynir, hazır yağ, hazır reçel ve çaydan ibaretti. Kahvaltıda yumurta yoktu düşünebiliyor musunuz? Aydın’ın Erbeyli Araştırma İstasyonu 30’luk koli yumurtayı 7,5 TL’ye satıyor yani yumurtanın tanesi 26 kuruşa geliyor.

İnsan 2 koli yumurta alır kahvaltıda göz boyar. Çaylarımızı alalım balkona çıkalım dedik yerimizden kalkarken koltukların sapları elimizde kaldı. Balkon sigara izmaritlerinden geçilmiyor. Yönetim oraya 2 tane ayaklı küllük koymayı akıl edememiş. Sosyal tesislerin önceki durumunu çok iyi bildiğim için yüreğim sızladı nereden nereye üniversitenin gelişmesiyle ters orantılı büyümüş sosyal tesisler…

Resepsiyona çıkış için uğradık kamu personeli olduğumuz için indirim yapıldığı söylendi verdiğim ücreti burada yazmayacağım. Yalnız o ücretle Aydın ‘ın iyi otellerinden birinde daha rahat ve huzurlu konaklanacağını söyleyebilirim.

Dikkat ederseniz rektör hocamız Prof. Dr. Cavit Bircan’dan hiç söz etmedim zira kendisi yeni atandı. Büyük iddialarla geldi. Ben de biliyorum Aydın’ın bir İzzet Baysal’ı Bir Ali Koçman’ı olmadığını ama bazı şeyler kolaylıkla yapılabilir yeter ki istensin.

Sayın rektör hocamız Prof. Dr. Cavit Bircan’dan boş bir vaktinde ADÜ konuk evini de bir dolaşmasını öneriyorum. Evlerimizin en güzel döşenen yerleri misafir odalarımızdır, Zira…

Hepinize iyi hafta sonları değerli Denge okurları…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.