Takip Et
  • 15 Eylül 2017, Cuma

AYTO’da güneş yeniden doğacak

Ben ticaretten hiç anlamam hayatta bir iki defa ticari girişimim oldu onlarda hüsranla sonuçlandı. Ondan sonra da bir daha teşebbüsüm dahi olmadı.

 

Daha düne kadar Ticaret Odası denince benim aklıma birinci kattaki Rüştü beyin şehir lokantası, en üst kattaki restoranı aklıma geliyordu.

 

Ticaret Odasını Aydınlılara tanıtan ve Türkiye’de marka haline getiren şimdi ki başkan Hakan Ülken’dir. Aydınlılar Hakan Ülken sayesinde Aydın’da bir ticaret odası olduğunu ve işlevlerini öğrendiler. Bir Ekimde Ticaret Odasının seçimleri var. Ben bir yazımda Hakan Ülken’in karşısında aday olmak için cesaret ister diye yazmıştım. Çok değer verdiğim ve çok saygı duyduğum bir ailenin oğlu şöyle yazmış: “Ben Hakan Ülken’in karşısındayım ne var bunda?”

Bu soruyu yanıtlamadım seçimlerden sonra cevaplayacağım.

 

Ben Hakan Ülken’in yaptıklarını göz önünde bulundurarak o yazıyı yazmıştım. Hakan Ülken ve arkadaşları son dört yıl içinde STK’ların nasıl çalışması gerektiğini yaptıkları icraatlarla tüm Aydınlılara gösterdiler. Her meslek grubunu bilgi ve görgülerini artırmaları için çeşitli yerlerdeki fuarlara götürdüler. Aydına yakışan şahane bir hizmet binası yaptılar. En önemlisi odalar ve borsalar yönetimine girip Aydın’ı Ankara’da ve Avrupa’da temsil ettiler.

 

Aydın ili yöneticileriyle üyelerini buluşturarak sorunların çözüme ulaşmasını sağladılar.

Efespor’un ligde kalmasını sağladılar.

“Çıldır maya az kaldı.” Sloganıyla havaalanı sorununa dikkat çekmeye çalıştırlar.

Hava alanı sorunundaki gayretleri bile Hakan Ülken’i desteklemek için yeterlidir.

AYTO yönetim kurulu başkanı Hakan Ülken yeniden adaylığını açıklarken “4.5 yıl önce birkaç inanmış arkadaş grubuyla yola çıkmıştık. Bugün o inanmışlara inanan 300 kişiye ulaşmış bir Güneş grubu var” dedi.

Hakan Ülken adaylığını açıkladığı toplantıda yaptığı konuşmada “Yola çıktığımız arkadaşların tamamı ve bugün bütün Güneş grubu burada. Üye odaklı dedik. Üyemizi merkeze oturttuk. Dedik ki üyelerimizi ilgilendirmeyen hiçbir işin altına imza atamayacağız. Üyesi odası ile barışık, odası üyesi ile güçlü bir oda ve yönetim felsefesi uygulayacağız demiştik. Çünkü güçlü üye, güçlü oda demekti. Güçlü oda güçlü Aydın demekti. Güçlü Aydın’da güçlü Türkiye demekti. Çünkü biz üyemiz için ve şehrimiz için kentimiz ve ülkemiz için vardık. 4,5 yıl boyunca defalarca bir araya geldik. 4,5 yıldır yaptıklarımızı bütün Aydın kamuoyu biliyor ve takdirle karşılıyorlar. Artık bugün bunun hesabını görme günüdür. Çünkü demokrasilerde sandık hesap verme ve aynı zamanda hesap alma günüdür” dedi.

 

Hakan Ülken konuşmasının sonunda: “Seçimlerin bir iki aylık çalışmayla kazanılmayacağını bugüne kadar yaptıklarımızın karşılığını alma günüdür” ve devamla: “Karşımızda aday olan arkadaşlar var. Hepsi birbirinden değerli. Hepsine tek tek başarılar diliyorum. Seçimler geçer, odamız ve dostlar baki kalır. Tek dileğim şudur yalan ve iftira söylenirken çok kolay iki kelime ama muhatap olanlar için çok ağır ve kapanmayacak yaralara sebep olabilir.

Bizler polemiklere asla girmeyeceğiz; Sarı pusula, sarı kravat, sarı fularlarımızla yola devam kararı aldık” dedi.

Benim ticaretle ufak bir ilgim olmadı oda üyesi de değilim. Ama Hakan Ülken’in çalışmalarını ve gayretlerini bildiğim ve gördüğüm için hep destek tam destek diyorum ve başarılar diliyorum.

Hepinize iyi hafta sonları sevgili Denge okurları.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.