Takip Et
  • 24 Kasım 2023, Cuma

ÖĞRETMEN ÖĞRETİR

Bugün öğretmenler günü… Onları onurlandırma, bizlere vermiş oldukları emekler için şükranlarımızı sunma günü…

5 Ekim 1966 tarihinde Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetler Arası Özel Konferansı”nın sona ermesinin ardından, “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”; UNECSO ile Uluslararası Çalışma Örgütü (International Labor OrganizationİLO) temsilcileri tarafından oybirliği ile kabul edildi. 1994 yılından itibaren de UNESCO’nun tavsiyesi ile, 5 Ekim tarihi pek çok ülkede “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaya başladı.

Zaman içinde çeşitli ülkelerde kendi kültürel ve tarihi özelliklerine göre, farklı tarihler “Öğretmenler Günü” olarak belirlendi.

Türkiye’de ise, hepimizin bildiği gibi, Öğretmenler Günü her yıl 24 Kasım’da kutlanıyor.

Hepimiz görgüye dayanan ilk eğitimi evlerimizde annelerimizden aldık. Daha sonra tahsil basamaklarında tırmanmaya ve kültüre dayanan eğitimi öğretmenlerimizden almaya başladık. Yıllarca süren ve ömür boyu devam edecek olan bu eğitim sürecinde yanımızda hep kendi sıkıntılarını düşünmeyen, kendilerini ayıracakları zamanı bile bizim için harcayan vefakar öğretmenlerimizi gördük.

Bazen düşünüyorum da bir insan bu kadar çok şeyi kendisinden ve karşılıksız nasıl kenara koyarak biz öğrencileri yetiştirmesi için öğretmenlerimizin gösterdikleri çırpınışlar elbette her türlü takdirin üzerindedir. Bu kutsal mücadeleleri dünyada “öğretmenler günü” adı altında karşılık buluyor ve bir günlüğüne de olsa hatırlanıyor.

Sevgili öğretmenlerimiz,

Bizlere karşı gösterdiğini sevecen niye ve birbirleriyle yarışıyormuş gibi bizleri daha çok şey öğretme çabanız da binlerce kez teşekkürler. Daha nice öğretmenler günü görmeniz temennisiyle uzun ömürler diliyoruz.

Öğretmenler camiası için de eşi veya aile büyüklerinden birisi öğretmen olanların veya öğretmen olup da mesleğini bırakmış olanların da bu anlamlı günlerini kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyoruz…

Hepinize iyi hafta sonları dilerim sevgili DENGE okurları. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.