Takip Et
  • 17 Haziran 2016, Cuma

Çıldırdık mı?..

Sayın Tuncer Altıntaş;

10.06.2016 tarihli Denge Gazetesi köşe yazınız da dile getirilen “Çıldırmaya az kaldı” sloganıyla Aydın’a Havaalanı istiyoruz projesi başlattı. Cümlesine istinaden sizi 28.01.2011 tarihinden itibaren  Aydın Valiliği, Aydın Özel İl İdaresi, Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Belediyesi, Aydın Ticaret Odası, Aydın  Sanayi Odası, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikteliğiyle yürütülen çalışmalara ait ekte yer alan dosya ile bilgilendirmek isteriz.

05.03.2015 tarihinde Aydın Ticaret Borsası, Aydın Sanayi Odası ve Aydın Ticaret Odası ile birlikte THY Başkanı Hamdi Topçu ziyaretinde bulunarak   pist durumunun tekrar incelenmesi amacıyla çalışmalar başlatılarak, fizibilite çalışmaları ve raporlamaları tamamlanmıştır.
Bu tarih sonrasında ise yapılan tüm çalışmalar tek başına Hakan Ülken tarafından yapılmış gibi kamu oyuna aktarılmaktadır.

Aydın Çıldır Havaalanı için çalışmalarımız aralıksız devam etmekte, 2011 yılında bu yana Çıldır Havaalanına destekçi kurum ve kuruluşlarda yer alan değerli şahıslara saygısızlık olarak değerlendirilmektedir.

En derin saygı ve sevgilerimle.

Adnan Bosnalı
Aydın Ticaret Borsası
Yönetim Kurulu Başkanı

Geçen hafta yazdığım havaalanı ile ilgili yazıma türlü-çeşitli (Rahmetli Demirel’in deyimiyle) eleştiriler geldi. Onları tek tek yorumlayıp yanıtlamak istiyorum. Öncelikle geçen haftaki yazımdaki hataları düzeltmeliyim. Mustafa Çıldır arsasını havaalanı yapılmak üzere 1956 yılında devlete bağışladı. Bu bağışı Sayın Mustafa Çıldır’ın kişiliğini bir başka yazıda müsait olursa sizlere anlatmak isterim. Şimdiki konumuz bu değil…

Yukarıda orijinalini gördüğünüz yazı Ticaret Borsası Başkanı Sayın Adnan Bosnalı’dan geldi.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bosnalı; “Biz bu girişimleri çeşitli kuruluşlarla birlikte başlattık. Bir kişinin veya sadece bir kurumun parlatılması, diğer kurum ve bireylere saygısızlık olarak değerlendirilmektedir” demekteydi.

Değerlendirmeleri kimler yapıyor bilemem. Ben o şekilde görmedim, göremem de. Ben geçen hafta ki yazımda eğer STK’lar ve liderleri Sayın Hakan Ülken gibi gayretli ve atak olurlarsa Aydın ilinin bakana da milletvekiline de ihtiyacı olmaz demek istemiştim. Yani Sayın Adnan Bosnalı ile aynı fikri savunuyoruz ama yoğurt yiyişlerimiz farklı.

BORSA'DAN YANIT GELMEDİ

14 Kasım 2014 günkü yazımda ''Aydın’ın ürünleri niçin Aydın’da değerlendirilmiyor diye sormuş; Kestane şekeri- Bursa, narı Niğde, zeytini Ayvalık ile Gemlik, kırmızıbiberimizi Gaziantep ve Maraş işliyor. Bizim üretici cefa çekerken Aydın’ın ürünlerini işleyenler niye sefa sürüyor'' diye sormuştum.

Denge’de çıkan yazımı hem Ticaret Odası Başkanı Sayın Hakan Ülken’e hem de Ticaret Borsası Başkanı Sayın Adnan Bosnalı’ya göndermiştim. Düşüncelerini öğrenmek için Aydın Ticaret Odası'ndan dönüş oldu. Borsa’dan ise yanıt gelmedi. Biz gazeteciler kimseyi parlatmayız, hatta ilk fırsatta eleştiri için zaman kollarız. Ama şurası da bir gerçek ki “Çıldırmaya az kaldı” sloganı kimin diye bir anket yapılsa Aydınlılar arasında çok büyük bir yüzdeyle Hakan Ülken birinci sırayı alır.

Sayın Adnan Bosnalı benim markalaşma, tanınırlık, bilinirlik başlıklı yazımı şayet incelerse demek istediğimi anlayacağını umarım.

Sayın Adnan Bosnalı bu havaalanı konusunda en az ona yakın kuruluşla birlikte çalıştıklarını belirtiyor. Tüm bunlara karşın olumlu netice alınamıyorsa uygulama ve yöntemler de bir eksiklik var demektir.

ŞARTLI OLARAK BAĞIŞLANDI

Diğer bir görüş ise şöyle Aydın’da havaalanına ihtiyaç yoktur diyenler: (Hulusi Akşit ve Mehmet Göktürk) Hızlı tren olursa yarım saatte havaalanına gideriz diyorlar. Bu da bir görüştür, saygı duyuyorum.

Yalnız bir mesaj var ki onu çok önemsiyorum ve aynen aşağıya alıyorum: “1956 yılında havaalanı arsasını dedem Mustafa Çıldır devlete şartlı olarak bağışladı. Allah rahmet eylesin, kemikleri sızlıyor dedemin…” diyor. Ozan Eczanesi sahibi Çıldır’ın torunu Eczacı Güler Ozan.

Artık onlar da gına getirmişler Çıldır Havaalanı işinden. Yasal yollardan haklarını arayacaklarını umuyorum. Benim Aydınlı STK’lara bir mesajım var: Siz birlik olursanız başarırsınız o zaman bakana da milletvekiline de ihtiyaç duymazsınız.

Geçen yazımda da belirttiğim gibi Aydın ilinin çıkardığı bakanları üç büyük ilimiz dahil hiçbir il çıkaramamıştır. Peki Noooldi?

Hepinize iyi hafta sonları sevgili Denge okurları.

Yazarın Notu: 'İnsan sevdiğini yerden yere vururmuş' diye bir atasözümüz var ya o misal en çok sevdiğim, en çok saygı duyduğum değerli bakanımız Sayın Atilla Koç’u geçen yazımda bakanları sayarken unutmuşum, önce kendisinden sonra tüm Aydınlılardan özür dilerim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.