Takip Et
  • 10 Mayıs 2019, Cuma

11 AYIN SULTANI

Hafta başında mübarek ramazan ayını idrak ettik. Hepimizin ramazan ayını kutluyor sağlıklı oruçlar diliyorum. Maşallah attık mı mangalda kül bırakmıyoruz. Türkiye’nin %99'u Müslüman diyoruz lafa gelince… Peki öyleyse bütün sefaletler ve melanetler bizi ve İslam alemini neden buluyor?

Libya’da sunniler sunnileri boğazlıyor. Katar Trablusta’ki İslamcılara Suudi Arabistan, BAE ve mısır ise Bingazi’ de ki laik olanlara saldırıyor. Suriye’ de ise alevi Esad devrilecek Emevi Camiinde bir hafta sonu Cuma namazı kılacaktık, 8 yıl geçti neredeyse…

BOP ve sonrasında kanlı Arap baharında ülkeler talan edildi, yıkıldı, yüz binlerce çoluk çocuk ve siviller öldü. Ama çok daha kötüsü insanların hayalleri yok edildi.

Yoksulluk ve cehalet olunca işler çok daha kolay oldu. Herkes her yerde din adına konuştu bazıları da kafa kesip başka şeyler yaptı.

Birileri de 8-9 yaşlarında ki kız çocuklarını evlendirdi, analarının dizlerinden tahrik oldu sonra cennetten tapulu arsa sattı.

Bütün inanç ve değerler yozlaştırıldı. Aileler dağıldı dostluklar bozuldu. Gelenekler yozlaştırıldı duygular köreltildi heyecanlar yok edildi.

Umutlar söndürüldü, güven sarsıldı ve insanlık adına neyimiz varsa yok edildi. Geriye işe yaramayan robotlar kaldı. At formatı yükle programı kullan istediğin kadar. Olmadı mı? Reset at başka bir programı dene. Olmadı mı? Bir daha! Peki nereye ne zamana kadar?

İslam dünyasında mutsuz çok mutsuz iyice mutsuz insanlar. Gallup araştırma şirketinin yaptığı ‘’2019 Küresel Memnuniyet Araştırması’’ Türkiye açısından tam anlamıyla kırmızı alarm veriyor. Geçim sıkıntısı yoksulluk açlık sosyal durum, siyasi belirsizlik, insan ilişkileri gibi kriterler açısından bilin bakalım tonlarca ülke arasında Türkiye kaçıncı sırada? Sondan üçüncü…

Türkiye’ nin altına düşmüş ülkeler ola ki hangileri sorusu aklınıza gelebilir. Hemen belirteyim; Yemen ve Afganistan araştırmalarda bu ülkelerden gayet kibar bir dil ile olumsuz deneyim yaşayan ülkeler şeklinde söz ediliyor. Aslında tümü mutluluğa uzak ülkeler! Ülkemizin üstünde yer alan ülkelere bakınca iyice hüzünleniyorsunuz.

Örneğin dört sıra üzerimizde dünyanın en fakir en büyük felaketlerine maruz kalan ülkesi Bangladeş bulunuyor. Onun üzerinde Fransız sömürgesi Çad, onun üzerinde de Mısır yer alıyor. Bizim yavru vatan KKTC ise üç sıra üzerimizde Kuzey Kıbrıs olarak yer alıyor.

Mutsuzluk da bayrağı zirveye yakın bir yere dikmişiz yani!

Araştırmada iki kategori bulunuyor. Birincisi ‘’Olumlu Deneyimler’’ bölümü… Şu sorular soruluyor;

Bir gün önce gülümsediniz yada kahkaha attınız mı? İyi dinlenebildiniz mi? Tüm gün boyunca size saygı çerçevesinde mi davranıldı? Yani bir şey öğrenebildiniz? Bunu okuyan tüm insanlarımıza soruyorum. Siz olsanız bu sorulara hangi yanıtları verirdiniz? Hah işte o yanıtları ülkenin en az beşte dörtü ile çarpabilirsiniz. Burası gülümsemeyi unutan resmi tatil olan işçi bayramında yani 1 mayısta çalıştığı iş yerinde iş makinasının altında kalarak can veren, itilen kakılan, tacize uğrayan, bırakın yeni bir şey öğrenmeyi öğrendikleri bile unutturulmaya çalışılan mutsuz insanlar ülkesi haline geldi, getirildi ne yazık ki!...

Birbirine ‘’Günaydın’’ ‘’İyi akşamlar’’ demeyi esirgeyen insanlar ülkesi! İkinci kategori ise tam olarak bizi anlatıyor; ‘’Olumsuz deneyimler’’ başlığı altında ki soru şöyle: ‘’Bir önce ki gün üzüntü, endişe, fiziksel acı, kızgınlık ve stres yaşadınız mı?’’ Soruya bakın büyük çoğunluğu yaşamının değişmez parçası olmuş olumsuzluklar! Antidepresan kullanımının milyonlarca kutuya ulaştığı güzel ülkem!

Ramazan’ın ilk günü büyük bir haksızlıkla seçimleri iptal ederek kul ve yetim hakkı yiyerek orucunu açan ülkem! Seçimi milletin tatile çıktığı döneme rast getirme cin gözlüğü ile uğraşan zevata ufak bir tavsiye: ‘’ Bu araştırmayı iyi okuyun, sonrada kendi yandaş yazarlarınızın uyarılarını…’’

Bu da benden size kıyak olsun!

Biz şayet gerçek Müslüman olsak dinimizin emirlerini bilsek bu kadar cinayet, taciz, tecavüz, hırsızlık, ahlaksızlık, yoksulluk olabilir miydi?

Ramazan ayındayız oruç tuttuğunu bildiğim tanıdığım bir çok kişiye minik bir soru sordum. Tam cevabını alamadım. Soru şöyleydi: Ramazanla birlikte her tarafa Hoş geldin Ya Şehri Ramazan yazılıyor ve herkes birbirine ‘’Ramazan-ı Serifleriniz kutlu olsun’’ diyor. Bunların anlamı nedir? Şu anda bazı okurlar da gerçekten hep kullanıyoruz da ne anlama geldiğini bilmiyoruz diyorlardır. Şehri Ramazan ‘’Ramazan ayı’’ demek Şehri kelimesi Arapça da ay anlamını taşıyor. Ramazan-ı Şerif ise ‘’Kutsal Ramazan’’ demek.

Demek ki dinimizin en basit kelimelerini dahi bilmiyoruz. Buradan iddia ediyorum. Müslümanım diyen yüzlerce kişi Kuran’ın mealini okumamıştır. Zira güzel ve kutsal dinimize bize indirilen kitaptan öğrenmiş olsaydık ülkemizde bu kadar hırsızlık, ahlaksızlık, küçük çocuklara taciz, tecavüz, adam ve ya kadın öldürme olmazdı ve İslam devletleri birbirini kırmaz boğazlamazdı.

Hepinize hayırlı ramazanlar dilerim sevgili denge okurları 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.