Takip Et
  • 1 Eylül 2023, Cuma

DAVUTLAR BALIKÇILARI DERTLİ

Davutlar Sevgi Plajı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Özgür Atacan, barınak ile ilgili sorunları anlatarak Ege Bölgesinin en modern balıkçı barınağını tanıttı.

İzmir ve Aydın'ın en modern balıkçı barınağını olan ve 320 adet tekneyi içinde barındıran Davutlar Sevgi Plajı Barınağı gelişerek büyümeye devam ediyor. Bölgenin en prestijli barınağının 16 profesyonel kameralarla korunduğu öğrenilirken Davutlar Sevgi Plajı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Özgür Atacan, barınakla ilgili bilgiler verdi.

TÜM BALIKÇI KARDEŞLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Davutlar Sevgi Plajı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Özgür Atacan, "Bir şeyler başarmak için hedefleriniz olması gerekiyor. Bizde bu hedefleri ortaya koyduk. Türkiye'nin en güzide ilçesi Kuşadası'nda gerçekten Aydın'ın en modern en çağdaş hatta İzmir'de dahi olmayan modern balıkçı barınağını yarattık. Onur ve gurur duyuyoruz. Biz burada bir kamu hizmeti görüyoruz.

Bu kamu hizmetinden faydalan vatandaşlarımız memnun, tekneciler memnun yolda yürüyüş yapan insanlar memnun, biz bunlarla gurur duyuyoruz. Makam ve mevki gelip geçici şeyler. Önemli olan insanlığımız, hoş bir seda ile bırakacağımız değerlerimiz. Ben bu serüvene babama özenerek başladım. Birçok ödül aldık. Doğayı koruma vakfıyla çeşitli seminerlere imza attık.

1 Eylül biliyorsunuz Balıkçılık sezonunun açılışı. Öncelikle ‘vira bismillah’ demeliyiz. Tüm balıkçı kardeşlerimize emekçi dostlarımıza hayırlı bir sezon diliyorum" dedi.

KAMU GÖREVİ GÖRÜYORUZ

Kamera sayısını 16'dan 32'ye çıkaracaklarını söyleyen Davutlar Sevgi Plajı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Özgür Atacan, "Asıl konu şu biz göreve başladığımız da 240 tekne vardı. Her ay liman Başkanlığına ve ayrıca sahil güvenlik komutanlığına bilgi veriyoruz. Çünkü burası çok korunaklı bir yer. Bugün 16 kamera ile her santimetresi gözüken profesyonel kameralarla korunuyor. Önümüzdeki haftaya kamera sayısı 32'ye çıkıyor. Biz burada 320 tekneyle bunun 20'si karada olmak üzere çünkü suda yer yok. Biz kamu baskısını göğsümüzde yumuşatıyoruz. Kooperatif olarak kamuda bir baskı var. Biz bir milyon tane Amatör denizcilik belgesi dağıttık ve ardından bu vatandaşlarımıza 3 metreden başlayıp 7 metreye çıkan hobi tekneleri sattık. Biz burada hem kamu yararı hem de kamu görevi görüyoruz. Ulaştırma Bakanlığıyla ilgili bir çalışmamız yok. Bize bir adım gelene biz bin adım gideriz" ifadelerini kullandı.

BİZ BURADA GÖREV YAPIYORUZ

Milli Emlak Müdürlüğünün yanlış kararlar aldığını savunan Davutlar Sevgi Plajı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Özgür Atacan, "Burada hırsızlık oldu, uygunsuz görüntüler oldu. Biz bunları engelledikçe bu kişiler Kaymakamlığa giderek dilekçe verdiler. Daha sonra Milli Emlak Müdürümüz de diyor ki vatandaş olta atsın. Böyle bir şey olabilir mi gerçekten. Tarım Bakanı 31.01.2023 tarihinde bunu yasaklamıştır. Bir kamu görevlisi nasıl böyle bir şey diyebilir. Burası bizim babamızın malı değil biz burada görev yapıyoruz. Yarın bir başka arkadaşlarımız görev yapar. Önemli olan doğru yapmak. Şeffaf açık bir şekilde yaptığınız işleri ortaya koymaktır. Balıkçı barınağının içerisinde olta atarken alkol tüketiyorlar. Teknelerin içinde ki insanlara laf atıyorlar. Biz burada kamu düzeni sağlamaya çalışıyoruz. 5 ila 7 personelimiz arasında değişiyor çalışan sayımız. Yıllık izinler olduğu için. Bu şekilde barınak ile ilgili sorunlarımız devam ediyor. Tekrardan söylüyoruz biz burada kamu görevi görüyoruz. Kamu yararına çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Hepinize iyi hafta sonları değerli Denge okurları…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.