Takip Et
  • 10 Haziran 2016, Cuma

Hakan Ülken’ler çoğalmalı…

Yeni hükümetin kurulma arifesinde Aydın’da birçok sivil toplum kuruluşunun başındaki lider konumundaki kişiler hep bir ağızdan söz birliği etmişçesine “Aydın’a bir bakan gerekli” dediler. Ben de bunlara sadece güldüm.

Hani oğlu annesine şaka yollu “Anne sana lokum mu alayım yoksa evlendireyim mi’’ deyince annesi oğluna; “Oğlum annen kocamı gördü? Ali ile Veli üçte ondan evveli Recep ile Şaban rahmetli baban...”demiş ya! İşte o hesap.

Aydın bakan mı gördü? Gördü de ne oldu diye sormak gerekir. Şöyle sıralayalım Aydın’ın gördüğü bakanları:

Adnan Menderes Başbakan,

İsmet Sezgin Başbakan Yardımcısı,

Nahit Menteşe Başbakan Yardımcısı.

Nahit Menteşe ayrıca bir düzineye yakın kabinede çeşitli bakanlıklar yaptı. İsmet Sezgin sırasıyla Gençlik ve Spor, Maliye, İçişleri, Milli Savunma Bakanlıkları yaptı.

Cengiz Altınkaya, Yüksel Yalova, Kuyucak’ta bir bakanımız daha vardı, Ali Rıza bey galiba sayıca hatırlayamadım.

Aydın ili kadar bakan gören il yoktur. Türkiye’de Aydın’da bir şeyler görüyor musunuz?

1958-60 yıllarında Aydın, Eskişehir, Kütahya, Uşak, Isparta, Afyon, Antalya, Denizli, Malatya, Sivas, Manisa, Balıkesir’den daha iyi durumdaydı. Denizlili hemşerilerimiz Aydın’dan geçerken bizim ilimizde böyle olur mu diyoruz, derlerdi.

Hani Temel’in mezar taşına yazılmasını vasiyet ettiği gibi “hastayım, hastayım dedim inanmadınız nooldi?” hesabı Aydın sayısız bakan, başbakan yardımcıları gördü de ne oldu? Bir karış büyüdü mü? Yukarıda isimlerini saydığım illerin hepsi Aydın’ın fersah fersah geçti. Gidin bir bakın, bir inceleyin...

Aydın Ticaret Odası’nın zeki, çevik, bilgili ve bir o kadar gayretli Başkanı Hakan Ülken, “çıldırmaya az kaldı” sloganıyla Aydın’a havaalanı istiyoruz projesi başlattı. Tüm Türkiye’de ses getirdi ve yankı buldu. Demek ki bazı şeyleri yapmak için bakan olmak, bakan beklemek gereksiz.

Hafızam beni yanıltmıyorsa rahmetli Çıldır arsasını havaalanı yapılmak için devlete 1995 yılında bağışladı. O yıllarda Türkiye’de üç büyük ilde havaalanı vardı ve İstanbul dışındakiler (Ankara-İzmir) tam randımanlı çalışmıyor. Bu gün Türkiye’de sadece iki ilde havaalanı olmadığı söyleniyor. Bu iki ilden biri Aydın imiş.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın adım adım takip ettiği hedeflerden birisi “her 100 kilometrede bir havaalanı” projesidir. Nitekim Türkiye’miz son yedi yılda havacılık sektöründe öyle bir büyüdü ki bu gün birçok ilimizde havaalanı açılması bir gereklilik oldu. İçerisinde hayvanların otlatıldığı mera haline gelmiş atıl havaalanlarının tamamında uçuşlar yapılıyor. Üstelik bu havaalanlarının kapasitesi de arttırılıyor.

Peki, havada bu güzel gelişmeler olurken Ege ve Akdeniz’in kilit noktası Aydın kentinde havaalanı olamamasına ne demeli?

Aydın’ın genç, dinamik Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken; “Odamız öncülüğünde Aydın’a havaalanı yaptırmaya, İstanbul ve Ankara ile havadan bağlanmayı mutlaka gerçekleştireceğiz. 20014’te Aydın Ekonomi Zirvesinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Çıldır Havaalanının yolcu taşımacılığına mutlaka açılmasını değerlendirdik. 2015’te DHMİ’de Aydın –Çıldır Havaalanı projesi masaya yatırıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı, Çıldır Havaalanının pist durumunu inceledi. Çıldır Havaalanı ile ilgili tüm fizibilite çalışmalarını ve raporlamaları tamamladım ve bunları tüm gerekli yerlere ulaştırdım ”dedi.

Zamanın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım geçtiğimiz Şubat ayında Aydın Çıldır Havaalanına güya inecekti, öyle söz vermişti. Şimdi Aydınlılar onu Başbakan olarak Çıldır Havaalanına inmesini bekliyorlar...

Demek ki neymiş Aydın’a bakan değil, Hakan Ülken gibi genç, zeki, dinamik, çalışkan toplum kuruluşlarının liderliklerine ihtiyaç var. AYTO’nun ismi değişmelidir gibi fuzuli işlerle uğraşan milletvekillerine değil.

Hepinize iyi hafta sonları sevgili Denge okurları.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.