Takip Et
  • 10 Nisan 2015, Cuma

Başarı dileklerim M.Sadık Atay’a…

Beni tanıyanlar düşüncelerimi de az çok bilirler. Aydın’da gazetecilik yaptım. Gazeteciler Cemiyeti Denetleme Kurulu Başkanlığı, öğretmenlik, dershane müdürlüğü, iki dönem Aydınspor yöneticiliği, Zirai Donatım Kurumu satış ve ticaret müdürlüğü görevlerinde bulundum. Bunları yazmamın nedeni yukarıdaki görevlerim nedeniyle tanıyanımın çok olduğunu belirtmek.

Siyasetten hiç anlamam. Anlamadığım için de şimdiye kadar oy verdiğim partilerin hiçbiri iktidar olamadı. Milletvekili olmasını çok arzuladığım kişiler de meclise gidemedi. Üç kişinin milletvekili olarak meclise gitmesini çok istemiştim. Rauf Değirmenci, başarılı bir diş hekimiydi, dürüsttü. Söylemleri ve eylemleri birbirine paraleldi, olmadı. Ergüven Yakan, başarılı bir hukuk adamıydı. Aydın’a yararlı olacağına inanıyordum. İyi bir hukukçu iyi bir hatipti, olmadı. Ali Deniz Atay dürüst, nazik, iyi bir hatip, tahsili tam, kendisi adam gibi adam o da olmadı. Yıllardır Aydınlı AP delegelerinin yaptığı haksızlıklar bir nebze de olsa giderilecektir diye düşünüyorum. O nedenle bu seçimde başarı dileklerim M. Sadık Atay’a kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum ve Allah utandırmasın diyorum.

Aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na verildi. Ve aday sıralamaları belli oldu. Aşağı yukarı yarım asırdır istediğim bir şey vardı; partilerin tüm kayıtlı üyelerinin katıldığı bir ön seçimle aday yoklaması ve sıralaması yapılması bunu ilk kez bu seçim öncesi CHP, 45 ilde uyguladı ve başarılı oldu. Dilerim diğer partiler de gelecek seçimlerde bu uygulamayı benimser. Aydın’daki duruma gelirsek Bülent Tezcan’ın da ön seçime girmesini arzulardım. Aydın İl Başkanlığı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi olan bir kişi kontenjana sığınmamalıydı. CHP'de büyük süprizler de oldu. Umut Oran, Faik Tunay gibi faal milletvekilleri açıkta kaldı ki; bunun nedenini kimse anlayamadı.

MHP ve AK Parti Aydın milletvekili sıralamalarını da biraz sürpriz buldum. Çok değerli kardeşim Ali Uzunırmak’la M.Sadık Atay’ı bir kenara koyarsak diğer sıralardaki adayları Aydınlıların pek onaylayacağını düşünmüyorum. MHP'de Aydın’ın sevilen simalarından Recep Taner’in olmayışına hayret ettim. AK Parti’de üç milletvekili tabir caizse çiziliyor. Urfa Milletvekili Zeynep Armağan Uslu 3. sıraya paraşütle geliyor. 2011 ve 2015 seçimleri temayül yoklaması birincisi Cengiz Altıntaş hoca son sıraya lutfen konuyor. Bu sıralamalar MHP ve AK Parti'ye neler getirecek, neler götürecek onu zamanla göreceğiz. İnşallah, Aydın’ın hayrına olur diyorum. Bir de açıkta kalan bir çok isim var ki bunlar acaba bir küskünler hareketi başlatabilir mi? Zaman onu da gösterecek.

Kazanamayanlar, listede belirli sıraya giremeyenler deyince aklıma Bülent Ortaçgil’in şarkı sözleri geliyor. "Yüzünü dökme, suratın düşmesin çocuk. Bırak üzülmeyi yalnız sen misin bir düşün; unutan sevilmeyi.”

Kazanamayanlar veya kazanacak sıraya konmayanlar önce cebinizi düşünerek rahatlayın. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, bu yıl bir adayın harcamalarının minimum 145 bin TL olacağını açıklamış.

Promosyon amaçlı balon, poster, berber, afiş, lacivert takım elbise, zümrüt yeşili, bayrak kırmızısı ampul sarısı renkte kravat filan derken bu miktar gidiyormuş.

Minibüs giydireceğim, kitleyi promosyon manyağı yapıp anahtarlık, kalem, çakmak olup üstlerine yağmur gibi yağacağım , TIRlarla sokak, sokak dolaşacağım derseniz gidecek paraları düşünün…

Buradan tüm partilerimize ve onların adaylarına başarılar diliyorum.

Hepinize iyi hafta sonları değerli DENGE okurları. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.