Takip Et
  • 23 Ekim 2015, Cuma

Alkışlar Hakan Ülken'e

Okul ve çocukluk arkadaşım Ahmet Rıza Acar, Aydın Ticaret Odası başkanlığı yaptı. Daha başkaları da yaptılar ama Hakan Ülken’e kadar kimsenin Ticaret Odasının işlevini tam bildiğini sanmıyorum.

Bana, ‘Ticaret Odasını biliyor musun?’ deseler; ‘Evet biliyorum, Şehir Kebap Salonu’nun üstü’ derdim.

Hakan Ülken, Aydın Ticaret Odası’na yaptığı çalışmalarla tanınırlık getirdi. Ticaret Odasının misyon ve vizyonunu tüm Aydın’a yaydı.

Son olarak tüm Türkiye’de ilk defa olarak New York Ticaret Odası’yla kardeş oda protokolü imzalayarak, AYTO’ya kayıtlı üyelere büyük avantajlar sağladı.

Yönetime geldiği ilk günden bu yana üyelerinin menfaatini öncelik olarak gören AYTO, yurtdışı kardeş oda konusunda titizlikle çalıştı.

Dünya devi Amerika’yı ve devrin en önemli Ticaret Odası’nı kardeş oda olarak belirleyen AYTO Yönetimi Amerika ziyareti esnasında New York Ticaret Odası ile yaptığı kardeşlik protokolü sonrası Manhattan Ticaret Odası, Latin Ticaret Odası ve Türk Amerikan Ticaret Odası ile de kardeş oda oldu.

Hakan Ülken; “Üyelerimizin Amerika’ya yapacağı ihracata kadar olan her adımı biz atacağız” dedi.

Yapılan her protokolde asıl amaçlarının Aydın iş adamlarının ihracatını arttırmak olduğunu belirten Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana tek amacımız AYTO üyelerinin menfaatleri oldu. Yaşadığımız ve ekmek yediğimiz coğrafyanın gerek güzelliğinin, gerekse bereketinin hep farkındaydık. Bizleri bu göreve layık gören üyelerimizin bu bereketli topraklardan faydalanması en büyük arzumuzdu. Bizler bir tuğla daha koymak için seçildiğimizin hep farkında olduk ve ilk günden bu yana bu doğrultuda çalıştık. Üyelerimize ne kazandırabiliriz? Aydın’ımız için ne yapabiliriz? Dünya devlerinin seçiminin bizim odamız olması doğru yolda ilerlediğimizin ispatıdır” dedi.

Yapılan kardeş oda anlaşması neticesinde AYTO üyelerine sağlanacak kolaylıklar şunlar:

- Amerika Vizesi Kolaylığı

- Amerika’nın Bütün Noktalarından Havaalanı Transferleri

- Amerika’da Şirket Açma, Yatırım Yapma, Vergi ve Mevzuat Danışmanlığı

- AYTO Üyelerinin Sektörleri İle İlgili Raporlama

- AYTO Üyelerinin Sektörlerine Göre Amerika’da ki Meslektaşları İle İlgili İkili Birebir Görüşmeler

- İthalat Yapmak İsteyen Amerikan Şirketleri ile Randevuların ve İş Görüşmelerinin Sağlanması

- Amerika Genelinde Tüm Tercümanlık Hizmetleri AYTO üyelerine ücretsiz sunulması.

Aydın’ın ve Aydın Ticaret Odası üyelerinin ihracatını arttırmanın önemine vurgu yapan AYTO Başkanı Hakan Ülken, “İlk günden buyana önceliğimiz üyelerimizin ticari hacmini arttırmak, yılmadan, yorulmadan çalışmak oldu. Bizler güvenilerek seçilmiş oda başkanları olarak ilimizin ihracatını arttırmakla görevliyiz. İlimizin ihracatı artacaksa vizyonumuz, ufkumuz geniş olmalı, önceliğimiz üyelerimiz olmalıdır. Somut ve katma değeri yüksek projelerle üyelerimizin yanında olmalıyız. Ücretsiz ihracat desteğimiz dünyanın her kıtasında devam edecektir. Amerika sadece bir başlangıç. Sıradaki hedefimiz Uzakdoğu ve Avrupa’dır” dedi.

Ne diyelim kolay gelsin Hakan… Aydın seninle gerçekten gurur duyuyor.

Hepinize iyi hafta sonları sevgili Denge okurları.

Yazarın Notu:

Siyaset üzerine yazı yazmamaya özenle dikkat ediyorum. Ama bazı şeyleri gözümüze sokuyorlar. 2 veya 3 ayda ne değişti de birinci sıradan aday gösterdiğiniz kişileri bu kez sıralamaya dahi almadınız? Bu tutarsızlık değil midir? Bu vizyonsuzluk değil midir? Hiç birine benim oyum yok. Oyum siyasilerin üniversitelerin yapamadığını yaparak Ermeni Soykırımı iddiasını tüm dünyada çürüten kişiye. Helal olsun. Hani karıncaya ‘senin su taşımanla o ateş söner mi?’ demişler; karınca da ‘Olsun niyet önemli’ demiş ya, işte o hesap.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.