Takip Et
  • 4 Eylül 2020, Cuma

BELEDİYE SAĞLIK HİZMETLERİ

Öncelikle belirtmeliyim ki benim bugüne kadar elektrik ve su aboneliği dahil belediye ile hiç işim olmadı. Yalnız İsmet Sezgin'den İlhami Ortekin’e kadar olan başkanlarla, başkan ve gazeteci olarak yakın ilişkilerim oldu. Bilhassa rahmetli Cevat Aldemir ve ilhami Ortekin ile yakın dostluklarımız oldu. O yüzden belediye çalışmaları hakkında pek, hatta hiç bilgim yoktu.

Yalnız 2019 Belediye seçimleri öncesinde Davutlarda ki evimize orta yaşlı bir hanımla genç bir kızımız geldi bana belediye ile ilgili bilgiler verdiler. Ne yalan söyleyeyim bu sözleri seçim yatırımıdır diyerek es geçtim.

Seçimlerden sonra yine genç bir kızımızla genç bir delikanlı evimize gelerek Güvercin Masa’dan söz ettiler. Verdikleri telefon numarasını birkaç kez aradım. Karşımda muhatap bulamadım.

31 Ağustos Pazartesi günü eşimin zatürre aşısı için Aydın'a geldik. Dönüşte sol ayağıma tarifi imkansız bir ağrı girdi. Davutlar’a geldik. Ağrı artıyor, Aile Hekimimiz Dr. Taner Balbay 'ı aradık. Verdiği bir iğne ile ilaçlarımızı almak için eczanemize gittik. İlaçlarımızı aldık, yalnız iğneyi yaptıracak kişi bulamadık.

Eczanemizin karşısında Davutlar Sağlık Ocağı var, oraya gittik. Saat 18:00 olduğu için kapalı. Neyse özel sağlık kabini diye bir yer bulduk ve iğneyi yaptırdık.

Ertesi günü ağrılar devam ediyor ama benim ayakta duracak halim yok... Muhtarımız Erol Yağcıoğlu'nu aradım. Bana eve gelip iğne yapacak ücreti mukabili birini bulur musun dedim. Hocam sen belediye sağlık hizmetleri birimini bilmiyor musun dedi bilmiyorum dedim. “Sen şimdi telefonu kapat ben sana göndereceğim” dedi. Gerçekten 10 dakika sonra bir araba geldi ve içinden beyaz gömlekli yüzü maskeli bir kızımız geldi ve iğnemi yaptı. “Geçmiş olsun yarın görüşmek üzere” dedi ve gitti.

Yahu bu ne kolaylık, bu ne kadar güzel bir hizmet diye sayıklarken, kendi cahilliğimden de kendim utandım. Daha sonra araştırınca Aydın Büyükşehir Belediyesinin daha ne güzel hizmetler verdiğini gördüm.

Belediye hizmetlerini anlatmaya aşağıdaki sözlerle başlıyor, "Hayatın temel zenginliğinin sağlık olduğunu hepiniz düşünebilirsiniz, fakat yaşam yolunda kestiremediğimiz ve tedbir alamadığımız durumlar sıklıkla gerçekleşir. Sağlıkla ilgili sorunlar sadece sağlığını yitiren bireyi değil; yakın çevresini de bir çok sıkıntı ile baş başa bırakır. Yaşamın koşuşturması içinde yanımızda güvenilir bir desteğe öyle zamanlar gelir ki büyük ihtiyaç duyarız. Böyle bir durum sizin içinde geçerliyse candan bakımınızla yanınızdayız."

Daha sonra hizmetlerini anlatıyor belediye yetkilileri: "Candan Bakım Merkezi’ne konfor açısından bir otel diyebilirsiniz ama bir otel değildir. Sağlık hizmeti ve ekip açısından bir klinik diyebilirsiniz ama bir hastane de değildir. Candan Bakım Hastalarına standartları yüksek bir sağlık hizmeti verirken, bunu evinizin rahatlığında bir otelin konforunda sunmayı hedeflemiştir” dedikten sonra: "Candan Bakımda birçok hizmeti yaşlılarımıza ve yaşlı yakınlarımıza sunuyoruz. Uzman personel kadromuzla gerektiğinde bakım merkezinde, gerektiğinde evlerinde (yerinde) hizmet veriyoruz. Bakım Merkezi Hizmetleri, Nakil Ambulans Hizmeti, Medikal sağlık ürünleri temini, Hasta Bakıcı Temini, Çamaşır hizmetleri, Berber Kuaför hizmetleri. Ayrıca profesyonel el bakımı, palyatif bakım, geriatrik bakım, Yatağa bağımlı hasta bakımı, hastane sonrası bakımı, tıbbi tedavinin devamı. Böyle kolaylıkları düşünenlere gerçekleştirenlere, devam ettirenlere tüm vatandaşlarımızın bir teşekkür borcu vardır diye düşünüyorum. Ve yine Belediyemizin ev sıcaklığında bakımından şu satırlarla yazımı bitiriyorum “Bakım merkezimiz, uzman ekibi ile hastaların acil durumlarına her an müdahale edebilmekte. Candan Yaşlı Bakım Merkezi hastaların sorunlarına anında çözümler sunabilmektedir. Tam güven. Her anınızda yanınızdayız.” Ben de gururla teşekkürler Aydın Büyükşehir Belediyesi diyorum.

Hepinize iyi hafta sonları değerli Denge okurları. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.