Takip Et
  • 14 Şubat 2014, Cuma

Kendi ayağına sıkmak…

Türkçe'mizde böyle bir deyim var, kendim ettim kendim buldum veya kör parmağım gözüne gibi yani bilerek veya bilmeyerek kendine veya çevrene ve camiana kötülük yapmak… CHP’nin ilçe adaylarını açıklaması ve açıklanan adayların durumu bana yukarıdaki sözü anımsattı.

Aslında ben bugün sizlere sevgililer gününde veya yerel ve ulusal basınının sorunlarından bahsetmek istiyordum. Eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in dediği gibi “siyasette 24 saat bile uzun bir süredir “ CHP genel merkezinin geçtiğimiz Pazar açıkladığı ilçe adayları partili, partisiz herkesi şaşkına çevirdi. CHP ye gönül veren bazılarını da umutsuzluğa sevk ederken bazılarını da hayal kırıklığına uğrattı.

Bundan çok değil bir iki ay önce arkadaşlarla Kuşadası tarihi Çınar gazinosunda yemek yemekteyiz. İçeriye kalabalık bir grup girdi. Baktığımda önde CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve İl Yöneticileri olduğunu gördüm. Karşımızdaki uzun masalara yerleştiler. Beş, on dakika sonra içeriye bu grubun yanına CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar ve Osman Aydın geldiler. Aradan 15-20 dakika geçmedi ki içeriye Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün girdi ve gruba dahil oldu. Bu bir nevi gövde gösterisiydi. CHP Kuşadas’ında mevcut belediye başkanına destek veriyor ve arkasında olduğunu gösteriyordu. Yanımdaki genç gazeteci arkadaşım bana dönerek dedi ki: Tuncer ağabey bu gövde gösterileri hikaye, Kuşadası’nın belediye başkan adayı Özer Kayalı olacak göreceksiniz dedi. Nasıl bu kadar iddialı konuşabiliyorsun dediğimde Özer Kayalı’nın adaylığı düşünmediğini, Özlem Çerçioğlu’nun ısrarıyla aday olduğunu ve Kuşadası’na iki kez gelen Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştürüldüğünü adaylığı için söz verilince ortaya çıktığını anlattı.

Bu nedenle Özer Kayalı son anda ortaya çıkmış belirli bir piar çalışması yapamamıştı oysa belediye meclis üyesi Ömer Günel en az iki yıldır, Esat Altungün ise uzun zamandan beri halkla iç içeydiler.

Gelelim Didim'e. İki dönem Didim'de başarılı çalışmalar yapmış hatta ismi marka olmuş Mümin Kamacı’ya önce sen resmi adayımızsın denmiş seçim çalışmaları başlamış ve son anda pardon deniliyor. Mümin Kamacı’nın düştüğü durumu düşünebiliyor musunuz? CHP ne yapmak istiyor inanın ben anlayabilmiş değilim anlayan varsa bana da anlatsın. CHP Söke, Didim, Kuşadası gibi ilçelerde yanlış adaylardan dolayı seçimi kaybederse bunun Aydın’a etkisi olmayacağı mı sanılıyor?

Yanlışlar yalnız Aydın’da mı, hayır tüm Türkiye’de yapılmıştır, bakın İzmir’e Konak’ta Hakan Tartan, Buca’da Ercan Tatı, Karşıyaka’da Cevat Durak, Çiğli’de Metin Solak, Aliağa’da Turgut Uyar, Dikili’de Osman Özgüven, Urla’da Selçuk Karaosmanoğlu, Menderes’te Ergün Özgün, Torbalı’da İsmail Uygur, Kınık’ta Süleyman Kaya, Karaburu’nda Serdar Yasa gibi marka isimler çizik yemiş, yerine halkın bilmediği, tanımadığı adaylar getirilmiştir. Hele İzmir en büyük ilçesi olan Karşıyaka’da Atatürk düşmanı olduğunu her söyleminde vurgulayan Sema Pekdaş aday yapılmıştır.

İstanbul’da Kadıköy, Bakırköy, Beşiktaş gibi ilçelerin başarılı başkanları pisipisine harcanmıştır. Durum diğer illerde de pek farklı değildir.

Fıkra bu ya zengin bir şahsiyet kahvede otururken önündeki yoldan iri yarı, kelli felli, ensesi kalın bir şahsiyet geçiyormuş. Adamın canı eğlenmek istemiş. Kahvenin bir köşesinde oturan gariban birine eğer yirmi lira kazanmak istiyorsan şu adamın ensenine bir tokat at demiş. Adam gariban, ortada para var, koşa koşa gitmiş enseneye tokadı geçirmiş. Adam hışımla dönünce kusura bakmayın sizi arkadaşıma benzettim demiş. Fakat bizim zengin eğleniyor ya, bu sefer cebinden yüz lira çıkarmış bir tokat daha atarsan bu yüz lira senin der. Gariban hem yoksul ne yapsın koşa koşa gider bir tokat daha çakar. Fakat bu sefer tokadı yiyen garibanı yakasından tuttuğu gibi havaya kaldırır. Tam yere çarpacakken bizim gariban affet ağabey sende bu ense bende bu yokluk ve bu adamda da bu para varken sen daha çok tokatlanırsın demiş.

Ben de diyorum ki bizde bu salaklık, CHP’de bu şaşkınlık varken, bize daha çok tokat atarlar.

Hepinize iyi hafta sonları, sevgili Denge okurları. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.