Takip Et
  • 27 Temmuz 2024, Cumartesi

Paris Olimpiyatları

Bu yıl yaz olimpiyatları, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Gelecek Olimpiyat Oyunları; 2028'de Amerika Birleşik Devletlerinin Los Angeles eyaletinde, 2032'de ise Avustralya'nın Brisbane kentinde düzenlenecek. 2024 Paris Olimpiyatları, Sen Nehri'nde düzenlenen renkli törenle başladı, böylelikle açılış seremonisi ilk kez stat dışarısında bir yerde yapılmış oldu.

Türkiye ilk kez 1908'de katıldığı olimpiyatlarda bu yıl 102 sporcu ile yer alacak. En çok sporcu, 6 kadın 10 erkek olmak üzere atletizm branşında bulunurken onu 13 kişi ile Kadın Voleybol Milli Takımı takip ediyor.

Diğer branşlardan boksta altın madalyalı Busenaz Sürmeneli, gümüş madalyalı Busenaz Çakıroğlu; okçulukta olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz ile güreşte Taha Akgül öne çıkan isimlerden.

Filenin Sultanları'nda son anda yaşanan kadro değişikliği krize neden olurken değişikliği Paris'te açıklayan antrenör Daniele Santarelli tepkilerin odağı haline geldi. Tuğba Şenoğlu İvegin, son anda sakatlık gerekçesiyle kadro dışı kalırken yerine İlkin Aydın dahil oldu. Milli Takım, ilk maçını ise 29 Temmuz Pazartesi saat 10.00'da Hollanda ile oynayacak.

Öte yandan, Türk oyuncuların dünyaca ünlü giyim markası Vakko tarafından tasarlanan kıyafetleri ise büyük tepki topladı. Firmanın Team Türkiye için tasarladığı kıyafetleri pijamaya benzetilirken sosyal medyada da çeşitli eleştirilere neden oldu. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.