Takip Et

Stadyum

Aydın Adnan Menderes Stadyumu, 2024 yılının ilk günlerinde yıkıldı. 73 yıllık stadyumun deprem riski nedeniyle yıkılması sonucu bir dönem kapanırken yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Aradan geçen on aylık sürede; şehrin merkezinde yer alan mevcut alanın nasıl değerlendirileceği, yeni stadyumun nereye yapılacağı, inşa sürecinin ne kadar zaman alacağı gibi sorular halen tam olarak cevaplanmadı.

Stadın depreme dayanıksız ve müsabaka oynanamaz raporlarının ardından sezon ortasında yıkılmasıyla, o dönem 3. Lig'de mücadele eden Efeler 09 SFK, iç saha maçları için bir belirsizlikle karşı karşıya kalmıştı. Ev sahibi olduğu karşılaşmalar için sezonun ilk yarısında İncirliova'da bulunan Ahmet Yaşar Kocabıyık Stadyumu'nda ikinci yarıda ise İncirliova'nın yanı sıra bazı maçlar için Nazilli Şehir Stadyumu'nu kullanmak zorunda kaldı. Öte yandan Aydın'ın Söke ilçesinde yer alan Söke Şehir Stadyumu da deprem riski nedeniyle yıkıldı. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Güzelçamlı Stadı'nı kullanan takım bu sezon ise iç saha maçlarını Davutlar'da oynayacak.

Efeler'de yıkılan stadyumun çevresi, alışveriş merkezleri ve çeşitli mağazalar ile hafta içi hareketli bir bölge olmayı sürdürse de yerel esnaf ve işletmeciler hafta sonları stadyuma gelen seyirciler, futbolcular, misafir kulüpler kaynaklı kazancını kaybetmiş oldu. Yeni stadyum inşası için adı geçen bölgelerin başında Aydın-Muğla Karayolu üzerinde Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında bir bölge geliyor. Bu bölgede yakın zamanda açılması beklenen bir AVM dışında hem otogar hem de bir stadyumun ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede işletmeler henüz bulunmuyor. Ayrıca karayolunun Otogar Kavşağı ile Çakırbeyli Kavşağı arasında kalan bölümünde neredeyse her ay ölümlü bir trafik kazası yaşanıyor. 20-25 bin kişi kapasiteli olacağı belirtilen yeni stadyumun inşası ile bölgede trafik problemlerinin artması ile olası kazalar gündeme gelebilir ve aynı şekilde seyirci kapasitesiyle orantılı bir otopark bulunmaması alanda park sorunlarını da beraberinde getirebilir.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.